Jaunimo vasaros stovykla „Svajonių komanda”

Print Friendly, PDF & Email
Rugpjūčio 15-18 d. gausus atviro jaunimo centro lankytojų būrys stovyklavo ir įgyvendino bendras svajones. Pažinčių diena tiesiog praskriejo žaidžiant stalo bei sporto žaidimus, protų mūšį, rašant laiškelius kitiems stovyklautojams, tyrinėjant aplinką, dainuojant dainas prie vakaro laužo. 
Antroji stovyklos diena prasidėjo mankšta, kad diena būtų gera. Iki pietų jaunimas susipažino su gestų kalba ir galėjo ją pasipraktikuoti. Supratome, kad ši kalba tik mums viena iš kalbų, o kažkam tai vienintelė galimybė susikalbėti.
Vėliau jaunuoliai kūrė individualius svajonių žemėlapius, ieškojo lobio orientaciniame žaidime, dainavo karaoke, vakarojo prie laužo ir stebėjo žaibus naktiniame danguje.  
Kitą dieną vyko kūrybinė veikla su menininke Ieva Olimpija Voroneckyte. Trečioji „Svajonių komandos” diena – tai kūrybinė veikla su menininke Ieva Olimpija Voroneckyte, „Savimasažo” edukacija su savanoriu Ernestu, apyrankių pynimas, eilėraščių rašymas, imtynės su Jonu ir Mindaugu Jurkynais, karaoke. Vakare jaunuoliai galėjo žaisti aktyvius žaidimus arba išbandyti garinę ir suomišką pirtį bei atsipalaiduoti burbulinėje vonioje.
O namo iš stovyklos „Svajonių komanda” plaukė baidarėmis. Sugrįžome su vėjeliu, nustebome sužinoję, kad tikslą pasiekėme daugiau nei valanda greičiau negu kiti plaukikai paprastai pasiekia. Sugrįžome į namus ir jau laukiame kitos vasaros!!!