Ekologiškumo virusas

Print Friendly, PDF & Email
NVŠ programos „Jaunieji gamtos tyrinėtojai“ ( vad. Aira Lažauninkienė) ugdytiniai , susibūrę į dvi komandas dalyvavo respublikiniame konkure „Ekologiškumo virusas plinta 2020“. Jį organizavo Vilniaus Žirmūnų gimnazija ir Jaunųjų Žaliųjų organizacija, prisidedant Vilniaus miesto savivaldybei. Konkurso rengėjai nori atkreipti dėmesį į aplinkosaugos problemas, skatina domėtis jų atsiradimo ir sprendimo būdais.
5-6 klasių komandą „ŠVIESK“ sudarė Izabelė K., Martyna M., Emilija V., Augustas B. ir Jokūbas S. 7-8 klasių komandą „Gamtukai“ sudarė Lėja B., Ieva O., Ugnė M., Evelina K. ir Haroldas M. Mokiniams reikėjo pasigilinti į ekologijos ir aplinkosaugos problemas, sugalvoti komandai pavadiniamą, prisistatymą, nufilmuoti ir nusiųsti organizatoriams. Mokytojams – pateikti mokinių darbų, pagamintų iš antrinių žalaivų, pavyzdžius.
Konkursas šiemet vyko internetinėje erdvėje . Stebint Yuotube konkurso video transliaciją buvo pateikiamos užduotys, vertinami namų darbai. Komandos varžėsi 6 užduočių turuose.
Komisijai susumavus 6 turų užduočių rezultatus, namų darbus, paaiškėjo ,kad abi Vaikų ir jaunimo centro komandos „ Šviesk“ ir „Gamtukai“ užėmė 1-ąsias vietas.