ĮSPŪDŽIAI IŠ TARPTAUTINIO PROJEKTO „FREEDOM”

freedom-cover
Print Friendly, PDF & Email

freedom-cover

    Kaip ir kasmet Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centras glaudžiai bendradarbiauja su socialiniu partneriu kultūros centru „Kadr” iš Lenkijos. Šiais metais buvo įgyvendinamas jaunimo mainų projektas „Freedom” (liet. Laisvė), kurio metu tiek vilkaviškiečiai, tiek jaunimas iš Varšuvos turėjo galimybę savaitei laiko, vasaros metu pasibūti Olecko mieste, Lenkijoje šalia nuostabaus miesto ežero. Visa veikla buvo skersai išilgai apkalbėta, aprašyta, apdainuota, apvadinta bei filmuota per laisvės, kaip temos, prizmę. Veiklos buvo tiek daug, kad sunku būtų viską ir išvardinti, tačiau bene labiausiai įsimintos akimirkos yra: teatralizuotas perfomencas apie jaunatvišką laisvės troškimą Olecko miesto šventės metu, vaizdo klipų kūrimas, kuriuse atsispindi laisvės suvokimo tendencijos, taip pat jaunimas turėjo galimybę realizuoti save fotografijoje, išreiškiant laisvės emocijas fotografijose bei surengta vieša akcija miesto centre kviesti gyventojus į renginį. Na ir paskutinė įsiminta veikla tai dailės terapija perteikiant laisvę baltame popieriaus lape. 

    Keleto vilkaviškiečių įspūdžiai apie projektą: „Veikla buvo tikrai labai gera ir įdomi, visada turėjome pertraukėlių atsipūsti ir pabendrauti. Daug bendravome su projekto dalyviais, pratinomės prie anglų kalbos ir kitų žmonių akcento, daug šnekėjome angliškai, galėjome išreikšti savo asmenybes vaidindami ir piešdami. Menų veikla buvo tikrai įdomi, dirbome mišriose grupelėse su lenkais. Taip pat turėjome atlikti praktinę užduotį – sukurti vaizdo klipą apie laisvę. Šioje dalyje ne visi sugebėjome atsiskleisti, taigi mums visiems reikia truputį patobulėti ir įveikti iššūkius, nors kūrimo procesas visiems patiko. Paskutinis užsiėmimas apie žmogaus galimybes ir diskriminaciją buvo ganėtinai smagus. Tačiau buvo tikrai įspūdinga, nes turėjome ir sporto, ir kitokių veiklų, o svarbiausia, kad viskas buvo labai suorganizuota ir niekad nenuobodžiavom.” – sako Linas ir Tautvydas.

    Projekto koordinatoriai kultūros centras „Kadr” išleido leidinį, kuriame galite paskaitinėti, kokiomis nuotaikomis dabartinis jaunimas gyvena LAISVĖS tematika bei atrasti savo draugus vilkaviškiečius, kurie šiame projekte sudalyvavo!

        Leidinį galite rasti >>čia

Erasmus-funded 200px