VILKAVIŠKIO ATVIRO JAUNIMO CENTRO TIKSLINĖS AUDITORIJOS POREIKIŲ TYRIMO REZULTATAI

Print Friendly, PDF & Email

Rugsėjo mėnesį Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centras vykdė tyrimą, kuriuo siekta nustatyti nuo sausio mėnesio startuosiančios Vilkaviškio Atviro Jaunimo Centro potencialių lankytojų veiklos poreikius.

Atliktoje apklausoje didžiausias dėmesys buvo skirtas Vilkaviškio savivaldybės jaunimo neformalioms veikloms ir jų populiarumui. Į anketą atsakė 222 respondentai, iš kurių net 77% teigia norintys žiūrėti vakarais filmus Vilkaviškio Atviram Jaunimo Centre. Galima teigti, jog tai norės daryti su draugų kompanija, kadangi 59% jaunuolių tiesiog centre pasisėdėtų su draugais. Trečia veikla pagal populiarumą norimos veiklos yra diskoteka (49%), ketvirtą vietą pagal poreikį Vilkaviškio jaunimas skyrė susitikimams su įvairių profesijų bei institucijų atstovais (47%). Tad jaunieji vilkaviškiečiai ne tik norėtų smagiai pasilinksminti, bet ir turiningai praleisti laiką bendraudami su įvairių sričių profesionalais.

Kalbant apie Vilkaviškio jaunimo bendrines neformalias veiklas – didžiausio dėmesio susilaukė muzikos klausymas (82%). Žinant muzikos svarbą žmogaus nuotaikai šio poreikio svarbu nepraleisti vykdant veiklą Vilkaviškio Atviram Jaunimo centre, kadangi esant tokiam dideliam poreikiui būtina integruoti muzikos klausymą centro patalpose, taip sukuriant jaukią bei smagią atmosferą lankytojams. Antroje vietoje liko filmų žiūrėjimas (76%), dar kartą patvirtinant, jog Vilkaviškio jaunimui filmų vakarų trūksta. Trečiąją vietą respondentai skyrė kelionėms (53%), o grįžtant prie būsimo Vilkaviškio Atviro Jaunimo Centro siūlomos veiklos – žygių ir iškylų (45%) taip pat patvirtina, jog didžiajai daliai jaunimo šį veikla irgi būtų priimtina. Tačiau verta atkreipti dėmesį į šokius, tik 37% teigė, jog viena iš populiariausių mėgstamų veiklų yra šokiai, bet norinčių diskotekos yra daugiau – 49%, todėl galima daryti prielaidą, kad Vilkaviškio jaunimui diskotekoje ne vien tik šokiai yra svarbūs, tačiau ir kitos nenustatytos veiklos.

Apibendrinant tyrimo rezultatus, išryškėjo tokia tendencija, jog Vilkaviškio jaunimui labiau priimtina įvairi sėslesnė, grupinė veikla.

Visus apklausos rezultatus galite rasti čia>>