RAJONINĖ LIETUVIŲ LIAUDIES KŪRYBOS ATLIKĖJŲ ŠVENTĖ „VAIKŲ KIEMAS“ SUBŪRĖ BEVEIK 300 DALYVIŲ!

20150422 140044
Print Friendly, PDF & Email

20150422 140044Balandžio 22 d. Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre jau kelioliktą kartą rinkosi lietuvių liaudies kūrybos atlikėjai, kurių buvo nei daug, nei mažai – beveik 3 šimtai! O dalyviai rinkosi į Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro tradiciškai organizuojamą rajoninę lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų šventę „Vaikų kiemas” (koordinatorė Eglė Budrytė).

Šiemet sulaukėme dalyvių iš Vilkaviškio pradinės mokyklos, Vilkaviškio „Ąžuolo” progimnazijos, Žaliosios V. Žemaičio pagrindinės mokyklos Klausučių skyriaus, Vilkaviškio lopšelių – darželių „Eglutė”, „Pasaka” ir „Buratinas”, Kybartų lopšelio darželio „Kregždutė”, Kybartų mokyklos – darželio „Kregždutė”, Gražiškių gimnazijos, Alvito pagrindinės mokyklos, Pilviškių „Santakos” gimnazijos, Paežerių pagrindinės mokyklos, Virbalio vidurinės mokyklos, Bartninkų J. Basanavičiaus daugiafunkcio centro, Keturvalakių mokyklos – daugiafunkcio centro, kurie pasirodė dviejose dalyse.

Pirmojoje dalyje pasirodė ikimokyklinių ugdymo įstaigų dalyviai, o antrojoje kitų bendrojo ugdymo įstaigų mokiniai ir neformalių grupių atstovai – iš viso renginyje parodyti 22 pasirodymai! Vieni pristatė patarles, vasaros sveikinimus, kiti padainavo, pažaidė žaidimų.

Labai dėkojame visiems dalyviams ir juos paruošusiems pedagogams, kad skatina lietuvių liaudies kultūros ir folklorą populiarinimą ir vartojimą. Lauksime Jūsų kitais metais!