„GUDRUČIŲ“ BŪRELIO MOKINIAI RUOŠIASI ARTĖJANČIOMS ŠVENTĖMS

dsc01144
Print Friendly, PDF & Email

dsc01144„Gudručių” būrelio nariai kartu su tėveliais gruodžio 14 – osios popietę ruošėsi artėjančioms Kalėdoms. Prieš tai mėnesį laiko vaikai rinko popieriukus nuo įvairių saldainių, kurie šį sekmadienį buvo panaudoti girliandos gamybai. Mamytės bendradarbiaudamos su savo vaikučiais vėrė šiuos popieriukus į ilgą girliandą. Girliandos nebuvo dar užbaigtos, jos iki Šv. Kalėdų vis papildomos naujais popieriukais. Gudručiai su tėveliais panaudodami sagas, žalią popierių ir kt. priemones gamino kalėdinį atviruką: suko, klijavo, puošė ir pan. Šių užsiėmimų metu po intensyvių darbų buvo surengtos žiemos varžybos.

Nors žiemos už lango dar nematyti, tačiau pas gudručius ir prisnigo, ir buvo nulipdyti vienas už kitą gražesni besmegeniai. Vaikučiai su mamytėmis dalyvavo rungtyje, kurioje reikėjo nematant priklijuoti seniui besmegeniui trūkstamą detalę – nosį (morką). Visiems dalyviams sekėsi visai neblogai. Kiek sunkiau buvo vaikučiams užsimovus kumštines pirštines išlukštenti saldainius. Šios lenktynės buvo įtemptesnės. Smagiausia užduotis buvo „besmegenių lipdymas”. Dvi komandos panaudodamos neįprastą detalę – tualetinį popierių ir kt. detales iš aplinkos, turėjo kuo greičiau „paversti” savo du komandos narius seniais besmegeniais. Mamytės šioje užduotyje pasirodė labai išradingos ir besmegeniai buvo labai gražūs. Po komandų darbo įvertinimo gudručių kabineto grindys buvo padengtos „sniego” kilimu, kuris vaikams sukėlė daug džiaugsmo. Mamytėms teko atskleisti savo piešimo sugebėjimus, jos turėjo nematydamos nupiešti senį besmegenį. Lapas, kuriame buvo piešiama, buvo uždėtas ant knygos ir ant galvos. Tokiomis sunkiomis sąlygomis nupiešti senius besmegenius pavyko.

Dėkojame mamytėms ir vaikučiams, kurie dalyvavo šiame užsiėmime ir dovanojo vieni kitiems gerą laiką ir šiltas emocijas.

Šventės akimirkos