Skautauja namuose

Print Friendly, PDF & Email

Programos „SkautAUK“ (vad. Eglė Budrytė – Vilbikė) mokiniai aktyviai dirba nuotoliniu būdu, o praėjusi savaitė savo veiklomis buvo labai įvairi. Patyrę skautai domėjosi kino filmais, peržiūrėjo lietuvišką kino klasikos filmą „Maža išpažintis“ ir jį aptarė, o tuomet gilinosi į saugumo įgūdį, kurio metu aiškinosi, kas yra ekstremali situacija, nepaprastoji padėtis, krizinės situacijos planai ir kaip elgtis tokios situacijos metu. Per šią savaitę, kartu su šeima, pasiruoš veiksmų planą.
Patyrusios skautės išsirinko filmą, taip pat nagrinėjo virtuvės įgūdį, vėliau pasiruoš dviejų dienų šeimos meniu bei apskaičiuos maistinę produktų vertę.

Skautai ir skautės pristatė savo susikurtas darbotvarkes ir kaip pagal jas sekėsi gyventi, aptarė, ką reiktų patobulinti. Skautės taip pat pristatė savo atliktą rankdarbių ekspediciją – po savo sukurtą rankdarbį, o skautai – ekspedicijos „Tėvyne“” rezultatą – partizanų bunkerius, kuriuos piešė, statė iš gamtinių medžiagų ar Lego konstruktoriaus.

Bendrame skautiškame konkurse domėjosi istoriniais klausimais bei Lietuvoje veikiančiomis skautiškomis organizacijomis, statė savo būklus, skautiškai margino kiaušinius, kūrė velykinius atvirukus artimiesiems, su kuriais negalėjo susitikti per šias šventes, ir bandė išstudijuoti tekstą, parašytą morzės abėcėle. Penktadienio sueigoje vyresnieji skautai diskutavo įvairiais klausimais ir pradėjo planuoti stovyklą. Sėkmingai skautaujame namuose ir tobuliname savo įgūdžius 🤗