JAUNIEJI APLINKOS TYRĖJAI APŽIŪRĖJO VANDENS VALYMO ĮRENGIMUS

dscn0434a
Print Friendly, PDF & Email

dscn0434aŠiltą gražų penktadienį, spalio 10 d., VVJC Jaunųjų aplinkos tyrėjų būrelio nariai su vadove Aira Lažauninkiene, išėjome į labai įdomią ekskursiją. Mes apžiūrėjome Vilkaviškio Vandens valymo įrengimus. Čia mes pamatėme nešvaraus vandens kelionę per visus įrenginius, kol jis tampa švarus ir nukeliauja i upelį.

Vos atėjus mus pasitiko darbuotojas Saulius, kuris palydėjo į pirmąjį pastatą. Pirmiausiai vanduo atskiriamas dviem vamzdžiais: vienu keliauja stambūs teršalai, riebalai ar kitos medžiagos; o antruoju sijojami smėlis ir žemės. Toliau, jau šiek tiek išvalytas vanduo keliauja labai įdomiais, atvirais betoniniais kanalais. Pro juos mes vaikščiojom ir galėjome žiūrėti, kaip teka valomas vanduo. Iš tų kanalų jis keliauja į specialius baseinus, į vieną po kito, kol galiausiaidscn0444a subėga į didžiausiąjį. Jame jau yra išvalytas vanduo. Iš čia išvalytas vanduo paleidžiamas į kanalą ir įteka į upelį. Prie upelio įmonės sode mus pavaišino labai skaniais obuoliais. Po to dar aprodė laboratoriją, kurioje tiriamas vanduo.

Grįžtant namo mūsų laukė staigmena – rado glaustašakių ąžuolų, kurie yra retai pasitaikantys medžią.

Dėkojame vadovei Airai už įdomią ekskursiją, kurios metu ne tik pamatėme, kaip valomas vanduo, bet ir supratome, kaip svarbu jį saugoti.

Jaunųjų aplinkos būrelio narys
Vilis Antanavičius

Daugiau akimirkų ČIA