ATLIKĖJAI RINKOSI Į 10 METUS ORGANIZUOJAMĄ TRADICINĖS LIAUDIES KŪRYBOS POPIETĘ

graziskiu gimnazija21
Print Friendly, PDF & Email

graziskiu gimnazija21Gegužės 7-ąją dieną Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centras sukvietė jaunuosius tradicinės lietuvių liaudies kūrybos atlikėjus į jau 10-us metus organizuojamą šventę „Vaikų kiemas” (šventės koordinatorė VVJC metodininkė E. Budrytė). Kasmet susirinkdami pabūti drauge skatiname jaunąją kartą domėtis savo krašto kultūra. Dalyvius Centro bendruomenės vardu sveikino Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro direktorė E. Savickienė bei šokių studijos „Vyželė” mokiniai, vadovaujami S. Jankienės.

Į renginį sugužėjo jaunieji liaudies kūrybos atlikėjai ir puoselėtojai įvairių Vilkaviškio rajono darželių, mokyklų ir etnokultūros būrelių. Šiemet šventėje dalyvavo 16 kolektyvai, daugiau nei 200 dalyvių.

buratinas kregzdziukai21Šiemet šventė buvo suskirstyta į dvi dalis. Pirmojoje dalyje, kuri buvo skirta pasirodyti ikimokyklinių įstaigų ugdytiniams ir dalyviams iki 7 metų, buvo parengti 8 pasirodymai. Scenoje savo trumpas programėles pristatė Alvito pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupė (vad. L. Bindokienė, D. Petkevičienė), Gražiškių gimnazijos ikimokyklinio-priešmokyklinio ugdymo grupė (vad. R. Verbylienė), šešerių metų Kamėja Drebulytė iš Vilkaviškio pradinės mokyklos priešmokyklinės klasės (vad. B Kaminickienė), taip pat Vilkaviškio vaikų lopšelio – darželio „Eglutė” ugdytiniai (vad. P. Kurmienė), pasakotojas iš Vilkaviškio vaikų lopšelio – darželio „Pasaka” Steponas Šabunka (vad. E. Andriulionienė), „Kregždžiukų” grupė iš Vilkaviškio vaikų lopšelio – darželio „Buratinas” (vad. V. Dėdynienė, L. Bakaitienė, A. Šiškauskaitė), Kybartų vaikų lopšelio – darželio „Kregždutė” ugdytiniai (vad. R. Doreikienė) ir Vilkaviškio vaikų lopšelio – darželio „Buratinas” priešmokyklinio ugdymo „Debesiukų” grupė (vad. R Bartuškienė, V. Dėdynienė, L. Stemplienė).

virbalis21Antroji dalis buvo skirta pasirodyti bendrojo ugdymo įstaigų mokiniams bei bendruomenės nariams. Čia savo paruoštas programėles parodė Žaliosios Vinco Žemaičio pagrindinės mokyklos, Klausučių skyriaus mokiniai (vad. G. Mačienė, I. Menčinskienė), atlikėjai iš Vilkaviškio pradinės mokyklos (vad. E. Petraitienė), pradinių klasių folklorinis ansamblis iš Pilviškių „Santakos” gimnazijos (vad. N. Girdauskienė, V. Kasiliauskienė), taip pat Vilkaviškio rajono Paežerių pagrindinės mokyklos pradinių ir vyresnių klasių ansambliai (vad. A. Janušaitytė), mokiniai iš Keturvalakių pagrindinės mokyklos – daugiafunkcio centro (vad. I. Žebrauskienė), kolektyvas iš Vilkaviškio rajono Virbalio vidurinės mokyklos (vad. V. Gurskienė, I. Kardauskienė), taip pat trečios klasės mokiniai iš Gražiškių gimnazijos (vad. O. Kvasnauskienė, L. Vasikonytė) bei etnokultūros būrelis „Ąžuoliukai” iš Vilkaviškio „Ąžuolo” progimnazijos (vad M. Žemaitienė).

Kiekvienos dalies pabaigoje dalyviams buvo nuoširdžiai padėkota, atlikėjai ir jų vadovai apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis bei padėkos raštais. Džiaugiamės, kad kiekvienais metais rajono švietimo įstaigos atsiliepia į mūsų kvietimą kartu puoselėti ir populiarinti lietuvių liaudies kūrybą, skatinti jos atlikimą. Kol bus dalyvių, tol bus ir ši šventė.

VVJC SAVANORĖ R.PAŠKAUSKAITĖ IR METODININKĖ E. BUDRYTĖ

Daugiau renginio akimirkų rasite ČIA.