Jaunojo pasieniečio būrelis dalyvavo pažintinės savigynos užsiėmimuose

Print Friendly, PDF & Email

Lapkričio 27 d. į Vilkaviškio sporto mokyklos salę rinkosi Jaunojo pasieniečio būrelio ugdytiniai (vad. A.Birštonas), Pagėgių pasienio rinktinės Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos, Vilkaviškio JPB nariai. Vykdant pasieniečio profesijos populiarinimą bei prevencinių priemonių įgyvendinimą jauniesiems pasieniečiams buvo suorganizuoti pažintiniai savigynos užsiėmimai, kuriuos vedė Pasieniečių mokyklos Profesinių dalykų skyriaus vyriausiasis specialistas Viktoras Laurinavičius.
Jaunuoliai buvo supažindinti su užsiėmimų programa ir saugaus elgesio treniruotės metu instruktažu. Kaip ir kiekviena treniruotė, taip ir ši prasidėjo nuo tinkamo raumenų grupių apšilimo, siekiant išvengti traumų.
Treniruotės metu buvo mokoma kaip apsiginti ir apsisaugoti nuo smūgių, smaugimo ir kaip išvengti užpuolimų. Instruktorius akcentavo, kad ginantis būtina išanalizuoti situacijos sudėtingumą ir tik tuomet priimti sprendimą, kaip elgtis. Buvo nagrinėjama įvairūs užpuolimo atvejai, kai esi puolamas kelių asmenų, aptarta, kaip pasinaudoti turimomis parankinėmis priemonėmis.