SAVANORĖ RENATA IR JAUNŲJŲ APLINKOS TYRĖJŲ AKCIJA!

6
Print Friendly, PDF & Email

6Sveiki!  Esu Renata, Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro savanorė. Ar žinot kas yra savanoris?! Tai žmogus, užsiimantis savanoriška veikla, kuri yra naudinga kitam žmogui (pagalba kitiems), nesitikint už tai gauti jokio finansinio atlygio.

Pirmą kartą savanore tapau 2012 metų rudenį, kuomet teko šiek tiek savanoriauti Šančių parapijos vaikų dienos centre, Kaune. Tuo metu studijavau ketvirtame kurse. Pradžioje savanorystės nerimą kėlė du klausimai: ar patiks ir ar užteks laiko ir studijoms, ir savanorystei? Tačiau jau po pirmosios savaitės savanoriavimo galėjau atsakyti – patiko ir laiko tam tikrai užteko.

Vilkaviškio vaikų dienos centre savanoriauti pradėjau nuo kovo 17 dienos. Esu labai patenkinta, kad gavau galimybę padėti šį centrą lankantiems vaikams, būrelių vadovams, bei kitiems centro darbuotojams.

8Nors Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centras iš pažiūros neatrodo didelis, tačiau čia vyksta daugybė užsiėmimų ir būrelių. Jau teko apsilankyti dviejuose Jaunųjų aplinkos tyrėjų būrelio užsiėmimuose. Šiam būreliui vadovauja nuostabi neformaliojo švietimo mokyta Aira Lažauninkienė, o jį lanko daugiau nei 20, 7-11 metų amžiaus, mokinių iš įvairių mokyklų. Čia mokiniai turi galimybę susipažinti su Lietuvos augalija ir gyvūnija, ekologija bei kitais įvairiais dalykais, susijusiais su gamta. Taip pat būrelio užsiėmimų metu vaikai atlieka įvairius nesudėtingus bandymus bei tyrimus, pvz.: stiklainiuose augina augalėlius ir stebi visą jų augimo procesą, augina kristalus ir pan. Kadangi Kovo 18 dieną Lietuvoje buvo minima Inkilų kabinimo diena, ta proga, šio būrelio mokiniai kartu su mokytoja gamino inkilus. Prie šio darbo teko prisidėti ir man. Smagu buvo stebėti kaip vaikai su užsidegimu prisidėjo prie inkilų kalimo, o ypač aktyvios buvo būrelį lankančios mergaitės. Kol buvo kalami inkilai, mokytoja su vaikais diskutavo apie tai, kokiems paukšteliams tiks šie nameliai. Nors tą dieną sukaltų inkilų iškabinti nebespėjome, tą padarėme po savaitės. Juk geriau vėliau nei niekada. Šį kartą pasižymėjo berniukai, kurie norėdami prisidėti prie inkilų iškabimo proceso su malonumu nešė kopėčias ir kitus įvairius įrankius.

Svarbiausia tai, jog šį būrelį lankančius vaikus ir mokytoją vienija noras turėti gražią, saugią ir tvarkingą aplinką, puoselėti bei tyrinėti mūsų Motiną gamtą.

Projekto „ Jaunimo savanoriška tarnyba” savanorė
Renata Paškauskaitė


Daugiau akimirkų ČIA.