DAILĖS STUDIJOS PRISIMINIMAI IŠ PIEŠIMO OLIMPIADOS

img 0343a
Print Friendly, PDF & Email

img 0343aimg 0358aNe vienerius metus Vilkaviškio Vaikų ir Jaunimo centro studijos  (vad. S. Zelinauskaitė) mokiniai dalyvauja A. Zmuidzinavičiaus piešimo olimpiadoje, kurią rengia ir organizuoja Kauno technologijos universitetas, statybos ir architektūros fakultetas. Čia mokiniai, kurie domisi architektūra ir tie ir kurie dar nežino, ką pasirinkti, atvyksta iš įvairių Lietuvos mokyklų (apie 80 mokinių). Renginys labiau skirtas vyresniems 11-12 klasių moksleiviams, tačiau noriai dalyvauja ir 10-tokai, ir net 9-tokai. Šiemiet piešimo olimpiada vyko sausio mėnesio 25 dieną.

Dalyviai turi pristatyti namų darbų užduotis, kurios eksponuojamos universiteto foje, kur taip pat galima apžiūrėti nemažą projektų ir maketų ekspoziciją.

Vėliau, visi dalyviai pakviečiami į didelę auditoriją, kur dėstytojai – architektai pasakoja apie universitetą, studijas, įstojimo galimybes, studentišką veiklą, mainų programos teikiamas galimybes, šiuolaikines statybos bei kūrybos tendencijas. Įsidarbinimo galimybes. Šiais laikais, baigus mokslus, būna sunku susirasti darbą, tačiau dėstytojai rekomenduoja studentus darbdaviams. Pastaruoju metu net daugiau darbdavių ieško specialistų nei jų mokosi, nes užsienio statybų rinka naudojasi mūsų šalies architektų paslaugomis.

Po paskaitos apie studijas ir darbą, moksleiviai pakviečiami į auditorijas, kur jų laukė užduotis – šįkart gan sunki, kuri buvo užrašyta raštu, o sustatyti ir nupiešti turi pats mokinys. Piešimas vyko 2 valandas.

img 0339aPasibaigus užduoties atlikimo laikui, dėstytojai aptarė namų darbus, komentavo, patarė ką dar galima padaryti. Tai puiki galimybė įvertinti galimybes, įvertinti savo darbą, palyginti su kitais. O tuomet vėl buvome pakviesti į tą pačią auditoriją, kur laukė apdovanojimų ceremonija.

img 0363aUž namų darbus, iš VVJC dailės studijos mokinių, puikiai įvertinta Ieva Laskevičiūtė. Tokie apdovanojimai buvo penki. Vėliau sekė apdovanojimai už vietoje atliktus darbus. Keturi dalyviai gavo padėkos raštus už gerai atliktą darbą, kurie buvo visai netoli prizinės vietos – VVJC dailės studijos mokinės, Ieva Laskevičiūtė ir Dovilė Utaraitė, gavo tokias padėkas. Trečiąją vietą užėmė Gintarė Janulaitytė – trys apdovanojimai buvo skirti trečiajai vietai, du apdovanojimai antrajai ir vienas apdovanojimas pirmajai. Gintarei šis konkursas šiais mokslo metais antrasis, abiejuose ją lydėjo sėkmė – tapo laureate ,,Rudens natiurmorto” tapybos konkurse, kuris vyko Kauno rajone.

Po apdovanojimų dar kartą apžiūrėjome foje eksponuojamus darbus ir visi laimingi įgiję puikios patirties bei žinių, grįžome į mūsų mielą Vilkaviškį, pakeliui aplankydami Kauno Žilinsko galerijoje moderniojo meno parodą. Tokie renginiai yra labia reikšmingi ir svarbus, nes suteikia tikriai puikios patirties, įgūdžių ir žinių.

Neformaliojo švietimo mokytoja – metodininikė
Stasė Zelinauskaitė