SAVANORĖS SILVIJOS REPORTAŽAS IŠ VYTELIŲ PYNĖJŲ BŪRELIO!

20140318872-1
Print Friendly, PDF & Email

20140318872-1Savanorystė – žmogus savo noru sutinka atlikti tam tikras veiklas norimoje organizacijoje ir nesitiki atlygio. Savanorystė – tai nauda ne tik organizacijai, o ir pačiam savanoriui. Esu Silvija ir šiuo metu atlieku savanorišką darbą Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre. Pasitaikė puiki galimybė įsitraukti į jau vykdomas veiklas centre, susipažinti su darbuotojais, būrelius lankančiais mokiniais ir vykdomomis veiklomis.

Vaikų ir jaunimo centre, iš tiesų, nemažai būrelių, kuriuos gali lankyti įvairaus amžiaus vaikai ir jaunuoliai. Džiaugiuosi, jog mane maloniai priėmė bei pasidalino patirtimi ir nuomonėmis ,,Vytelių pynėjų” būrelio vadovė E. Rutkauskienė ir jos mokiniai.

Šiame ,,Vytelių pynėjų” būrelyje, gali lankytis įvairaus amžiaus vaikai ir jaunuoliai. Šiuo metu lankosi 36 mokiniai, kurie ne tik iš Vilkaviškio, bet ir aplinkinių gyvenviečių. Vadovė E. Rutkauskienė džiaugiasi, jog esant naujosioms technologijoms, mokiniai noriai praleidžia laiką imdamiesi šio amato.

Įdomu tai, kad visi darbeliai pinami parodoms, kurios eksponuojamos Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre. Mokiniai, po šių parodų, mielai darbelius pasiima namo ir juos dovanoja savo artimiesiems arba pasilieka atminimui. Darbeliai parodoms pinami labai įvairūs. Dažniausiai jie siejami su artėjančiomis šventėmis. Pavyzdžiui, Šv. Valentino dienai – pinamos širdelės, Šv. Velykoms – pinami krepšeliai, Šv. Kalėdoms – pinami žaisliukai eglutei, kuri puošiama kartu su mokiniais Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre, ir panašiai.

Iš tiesų, buvo įdomu sužinoti, iš kur mokiniai sužinojo apie šį ,,Vytelių pynėjų” būrelį, kas juos paskatino jį lankyti. Tiek vaikų nuomone, tiek ir būrelio vadovės E. Rutkauskienės nuomone, dažniausiai yra sužinoma iš bendraamžių ar klasės draugų, taip pat, bet mažiau, iš Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro internetinių puslapių ar stovyklų.

Pastebėjau ir tai, jog šiame ,,Vytelių pynėjų” būrelyje, tvyro puiki atmosfera, medžiu ir vaikų darbeliais puoštas kabinetas puikiai pritaikytas prie vytelių pynėjų amato. Čia mokiniai yra nusiteikę pozityviai, yra linksmi ir pasidalinantys savo mintimis. Paklausti, kas juos labiausiai džiugina šiame ,,Vytelių pynėjų” būrelyje, atsakė, jog gera vadovė ir pačių nupinti darbai.

Projekto ,,Jaunimo savanoriška tarnyba” savanorė
Silvija Šalvaitytė