SKAUTAI ĖJO Į ŽYGĮ!

1-1
Print Friendly, PDF & Email

1-1Lapkričio 10 dieną, sekmadienį, Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre veikiantys skautai, vadovaujami neformalaus švietimo mokytojos vyresniosios skautės Eglės Budrytės, išsirengė į pirmą skautišką žygį pėsčiomis. Pirmam kartui pasirinktas vidutinis maršrutas – 12 km (Vilkaviškis – Paežerių dvaras – „Aukso ragas” – Vilkaviškis), kurį kiekvienas įveikė sėkmingai ir su dideliu entuziazmu.

„Aplankėme Paežerių dvaro kompleksą, o netoli esančiame pusiasalyje, vadinamame „Aukso ragu” trumpam įsikūrę papietavome pačių ant laužo keptų dešrelių, o tuomet dar viena staigmena – kepama skautiška duona. Oras pasitaikė nuostabus, tad pietus gamtoje ant laužo sekė žaidimai, pramogos – viskas, kas turi būti žygio metu. Smagiai pasibuvę gamtoje, patraukėme atgal Vilkaviškio link, kurį pasiekėme jau šiek tiek pradėjus temti. Pasimėgavom arbatos puodeliu ir aptarėm dienos pasiekimus. Nors visi jautė nemažą nuovargį ir tikriausiai visą savaitę jaus, kad ėjo į žygį, tačiau diena buvo praleista įdomiai ir kaip sakė patys kandidatai į skautus – „geriau nei sėdėti prie kompo”!” – pasakojo vadovė Eglė.

Skautų užsiėmimai vyksta sekmadieniais nuo 12 val. Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre. Tad jei susidomėjai ar tiesiog norėtum sužinoti, kas tie skautai ir su kuo tai valgoma, o gal kartu eiti į kitą žygį, nebijok ir drąsiai užeik!

Daugiau informacijos apie skautų veiklą Tau suteiks skautų vadovė Eglė Budrytė: tel. 860034498, el. paštu budryte_egle@yahoo.com