JAUNIEJI APLINKOS TYRĖJAI GAMINO UGNIKALNIUS!

dscn0001
Print Friendly, PDF & Email

dscn0001Jaunieji aplinkos tyrėjai atliko bandymą „Putojantis ugnikalnis”, norėdami įsivaizduoti kaip įsiveržia magma- uoliena, kuri slūgso Žemės plutoje. Įkaitusi ji išteka per silpnas plutos vieta.

Bandymui buvo panaudotas modelinas, iš kurio buvo suformuotas kalnas. Kalno viduryje palikome angą, į kurią bėrėme sodos, sumaišytos su burokėlių sultimis. Ant jų užpylėme acto ir įsiveržė ugnikalnis! Galite tai pabandyti padaryti patys, tik žinoma su tėvelių pagalba!

Ar žinai, kad: Žemėje yra apie 700 veikiančių ugnikalnių. Didžiausias žemėje ugnikalnis Mauna Lojos yra Havajuose. Išsiveržusios lavos temperatūra nuo 1000 iki 1500 laipsnių karščio.

Jei tau 7-11metų, esi neabejingas pasauliui, kuris supa tave, jei patinka tyrimai, bandymai, eksperimentai, ekskursijos, myli gamtą ir nori sužinoti daugiau apie ją, ateik į Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centrą, kur kartu su bendraminčiais Jaunųjų aplinkos tyrėjų būrelyje išmoksi ir sužinosi daug įvairių dalykų apie mus supančią aplinką bei gamtą.

Į visus kilusius klausimus atsakys ir daugiau informacijos suteiks būrelio neformalaus švietimo mokytoja Aira Laužauninkienė, tel. 8 699 61355, el. p. aira.lazauninkiene@gmail.com