VOKALINĖ STUDIJA „AKIMIRKA” DALYVAVO TARPTAUTINIAME KONKURSE!

Print Friendly, PDF & Email

logoTarptautiniame jaunųjų talentų konkurse „Kaunas Talent 2013” spalio 24 – 29 dienomis Vokalinės studijos „Akimirka” nariai, vadovaujami neformalaus švietimo mokytojos Editos Linkevičienės, dalyvavo pirmą kartą.

„Pasisėmėme daug patirties, susipažinome su užsienio ir Lietuvos atlikėjais, jų vadovais ir komisijos nariais. Maloniai nuteikė organizavimas: apgyvendinimas, maitinimas, ekskursijos (dalyviai, komisija ir organizatoriai gyveno tame pačiame viešbutyje „Magnus”). Visi konkurso dalyviai stebino profesionalumu, puikiais balsais ir geru pasiruošimu. Mūsų amžiaus kategorijoje (13-16 m.) iš 24 atlikėjų po II turo Emilijos Finagėjavaitės rezultatas buvo ketvirtas, Mariaus Kijauskas – dvyliktas. Beje, abu susilaukė nemažai komplimentų). Į III turą patekusi Emilija prizinės vietos neiškovojo, bet gavo kvietimą dalyvauti tarptautiniame konkurse Turkijoje (su viešbučiu, maitinimu, startiniu mokesčiu), o Marius laimėjo publikos simpatijų diplomą ir prizą – planšetinį kompiuterį.”

„Kaunas Talent” – tai populiariosios muzikos dainų, mados teatrų ir originalaus žanro atlikėjų šventė, kurios tikslas – populiarinti ir paremti vaikų ir jaunimo muzikos vystymąsi, atrasti ir paskatinti talentingus atlikėjus, susipažinti su užsienio šalių dainomis ir kitomis meno formomis. Konkursas padeda užmegzti artimus dalykinius bei kūrybinius ryšius tarp atlikėjų, pedagogų, prodiuserių, o sveika konkurencija verčia jaunuosius atlikėjus siekti aukštesnio meninio lygio. „Kaunas Talent” rimtai įsitvirtino prestižinių renginių sąraše ne tik Kauno mieste, bet ir visoje Europoje. Per trylika konkurso metų Lietuvą aplankė svečiai iš daugelio Europos valstybių, JAV ir Australijos. Kaip ir kasmet konkurse dalyvavo apie 500 atlikėjų (solistai, vokalinės grupės, chorai bei dizaineriai) iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Turkijos, Lenkijos, Rumunijos, Ispanijos, Bulgarijos, Rusijos, Vokietijos, Baltarusijos, Italijos, Ukrainos, Austrijos, Moldovos ir Gruzijos.Tarptautinių jaunųjų talentų konkursas „Kaunas Talent” įtrauktas į Pasaulinę atlikėjų ir festivalių asociaciją (WAFA). Konkursą stebėjo bei vertino Tarptautinė komisija (16 narių ).

Konkursas vyko Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmuose. Baigiamasis koncertas ir dalyvių bei laureatų apdovanojimai Kauno halėje. Apdovanojimo ceremonijoje dalyvavo ir konkurso dalyvius sveikino Kauno miesto vadovai, kiti svečiai. Konkurso laureatų koncertą tradiciškai filmavo ir transliuos Valstybinė Lietuvos televizija LRT.