JAUNŲJŲ APLINKOS TYRĖJŲ BŪRELIS!

Print Friendly, PDF & Email

plVisi mes esame gamtos dalis ir kurdami savo aplinką, negalime pamiršti jos poveikio gamtai, todėl svarbu vaikus mokyti džiaugtis, vertinti supančią aplinką, suprasti jos svarbą ir būtinybę, įvairovę bei grožį.

Labai svarbus šiandieną yra gamtosauginis – ekologinis ugdymas, kuris turi būti nuoseklus procesas, prasidedantis ankstyvoje vaikystėje ir besitęsiantis visą gyvenimą. Vaikystėje išugdytos ir išsiugdytos nuostatos gamtos atžvilgiu išliks visam gyvenimui. Meilė sau, šalia esančiam, meilė gamtai išsiugdoma per pažinimą ir asmeninę patirtį. Tegul vaikai išmoksta gerbti, saugoti, tausoti, tai ką pažįsta, tai kas juos supa. Siekime, kad vaikai pajustų, suprastų, kad žmonės mūsų planetoje gyvens tol, kol žemėje kvepia žolės, žydi gėlės, spindi vandenys, čiurlena upeliai, ošia miškai, klykauja gervės – tol, kol žmogus ir gamta yra ir bus draugai.

Jei tau 7-11metų, esi neabejingas pasauliui, kuris supa tave, jei patinka tyrimai, bandymai, eksperimentai, ekskursijos, myli gamtą ir nori sužinoti daugiau apie ją, ateik į Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centrą, kur kartu su bendraminčiais Jaunųjų aplinkos tyrėjų būrelyje išmoksi ir sužinosi daug įvairių dalykų apie mus supančią aplinką bei gamtą.

Į visus kilusius klausimus atsakys ir daugiau informacijos suteiks būrelio neformalaus švietimo mokytoja Aira Laužauninkienė, tel. 8 699 61355, el. p. aira.lazauninkiene@gmail.com.