3-oji projekto diena, 2013-08-25

Print Friendly, PDF & Email

Šią dieną praleidome labai turiningai ir įdomiai. Vos papusryčiavę ir atsipūtę ėjome prie ežero, kur galėjome maudytis, degintis, šokinėti nuo Olecko paplūdimio tiltelio ar tiesiog smagiai kortuoti pasitiesus „dekučius“ ant saulutės. Buvo labai smagu…
Vėliau pailsėję ėjome į užsiėmimą, kuriame rimtai diskutavome apie diskriminaciją, lygybę ir toleranciją. Patys turėjome sukurti žaidimus, kurie tiktų visiems: neįgaliems fiziškai, akliems, kurtiems ar nebyliams. O tai padėjo mus suprasti, kad kiekvienas žmogus, kad ir koks jis bebūtų, gali integruotis į visuomenę ir būti lygiaverčiu jos nariu.
Skaniai ir itin gausiai papietavę, ėjome į Olecko teatrą, kur vėl vadovaujami režisieriaus Roman Karsztun , savo meninius sugebėjimus turėjome demonstruoti kitiems projekto dalyviams, o taip pat statėm spektaklį, kurį trečiadienį turėtume pristatyti Olecko bendruomenei. Gavome daug naudingų patarimų ir patirties.
O štai vis turėdami laiko repetavomės ir ruošėmės, nes šiandien vakare vyko mūsų šalies pristatymas, kuriame imitavome kelionę autobusu iš Lenkijos į Lietuvą, o jam vadovavo šaunusis vairuotojas Audrius.
Draugai iš Lenkijos liko nustebinti – jie su malonumu žaidė mūsų parengtus žaidimus („Šiaudų batai“), dainavo liaudies dainas („Avietėlė“, „Ant kalno gluosnys“), šoko lietuvių liaudies šokius („Oira oira“), ragavo „Skruzdėlyno“, balto sūrio su medum, krimto naminius lašinukus ir juodą duoną. Diena praėjo puikiai, smagiai ir įsimintinai.
Visi liko patenkinti ir laimingi.

Xo xo Rugilė Maslauskaitė ir Austėja Mikalainytė