VVJC JAUNŲJŲ KŪRĖJŲ VAKARAS 2012

imgp8892 1
Print Friendly, PDF & Email

   imgp8892 1Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre trečiadienį, gruodžio mėn. 12 d. vėl įvyko Jaunjųjų Kūrėjų vakaras, sukvietęs mūsų regiono jaunuosius kūrėjus. Nepaisant to, kad žiūrovų nebuvo daug, atmosfera tvyravo puiki ir šilta. Tą vakarą mus aplankė jau matyti svečiai iš Kazlų Rūdos, Marijampolės, Pilviškių, Kybartų. Dabar plačiau apie mūsų vakaro dalyvius.
    Vakarą pradėjo VVJC gitaristai vadovaujami Svajūnės Venskūnaitės. Nepaslaptis, kad šis koncertas jiems kėlė truputį streso – gitaristų vadovės   Svajūnės neaplenkė gripo banga ir ji prieš koncertą sunkiai bekalbėjo, tačiau po auklėtinių drąsinimų vadovės balsas magiškai grįžo ir gitaristai pasirodė puikiai. Jie atliko dainą pavadinimu ,,Perfect”. Paklausus jaunuolių ar visas pasaulis atrodo toks tobulas (angl. perfect– tobula) išgirdome vienbalsį garsų ,,TAIP!”. Tada sugalvojome pasmalsauti, ką jaunieji gitaristai mano apie savo vadovę Svajūnę. Visų atsiliepimai buvo šilti ir draugiški, neišgirdome nei vieno blogo žodžio nei iš vieno jos mokinio.
    imgp8918 1Vėliau scenoje išvydome mielą mergaitę – tai jaunoji pianistė Agnė Žitkauskaitė. Ši mergaitė paraginta tėvelių jau besimokydama antroje klasėje pradėjo lankyti muzikos mokyklą ir skambinti pianinu. Nuo tada mergaitė pamilo muziką. Taip ji pradėjo pati kurti muziką sėdėdama prie pianino ir paprasčiausiai bespaudant klavišus sudėliojusi melodiją užrašo ją natomis. Agnė tą vakarą atliko keletą) savo kūrybos kūrinukų. Besiklausant jos grojamų melodijų nevienas sėdintis salėje užsisvajojo. Pasak Agnės ji grojo apie tai, kas susiję su žiema, sniegu, snaigėmis, Kalėdomis.
    Kadangi šis vakaras vadinamas Jaunųjų kūrėjų vakaru savo kūrybos eiles pristatė Gintarė Budrytė. Mergina perskaitė keletą savo kūrybos eilėraščių. Bevartant šios merginos užpildytą anketą organizatorių dėmesį patraukė vienas merginos parašytas sakinys ,,Esu pašėlusi poetė”. Tada iškilo du klausimai: visų pirma kodėl poetė, o antra kuo ir kaip pašėlusi? Mergina atsakė labai paprastai: ,,Poetė todėl, nes rašau, kuriu eilėraščius, kurie atsiranda iš įvairiausių manyje susikaupusių jausmų, o pašėlusi? Pašėlusi, nes esu labai aktyvi, toks jau mano būdas, tiesiog negaliu nusėdėti vietoje’’.
   Po lyrikos vėl sugrįžome prie muzikos skambesių. Visiems gerai pažįstamą Ievos Norkutės dainą atliko merginų duetas iš Kybartų. Tai dvi jaunos draugės Greta Šomkaitė ir Gabija Barišauskaitė, kurias labai suartino muzika. Pradžioje merginos muzikavusios atskirai, sumanė suburti duetą vienam mokyklos renginiui. Merginas draugėn suvedė nuostabi mokytoja, kuri pasak merginų kasdieną jas skatina siekti užsibrėžtų tikslų ir niekada nepasiduoti. Jos dėka tą vakarą mes girdėjome šių merginų duetą.
    Ant scenos išvydome mums dar nematytos merginos veidą. Tai Gintarė Raguckaitė iš Pilviškių. Kadangi mūsų scenoje ją matėme pirmąjį kartą paprašėme jos platėliau papasakoti apie save. Mergina iš pirmo žvilgsnio pasirodė labai kukli. Apie save papasakojo labai mažai, tačiau paminėjo tai, kad seniau jos muzika nedomino. Tėvai pastebėję merginos gabumus,vertė ją lankyti muzikos mokyklą, tačiau dabar mergina labai dėkinga tėvams už tai. Po jos atlikto kūrinio žiūrovai liko apstulbę – išryškėjo, kad po kuklios merginos veidu slepiasi puiki atlikėja. Ji atliko savo kūrybos dainą apie tėvynę. Ši daina, suvirpino ne vieno žiūrovo širdelę.imgp8938 1
    Taipogi į mūsų sceną sugrįžo mums jau matyti vaikinai Povilas Dabrila ir Matas Pranskevičius iš Kazlų Rūdos. Pernai metais juos pažinome kaip ,,Brolius stumbrus”, tačiau šį kartą jie grįžo be šio skambaus pavadinimo. Pasmalsavome kur dingo ,,Broliai stumbrai’’. Vienas iš jų puolė teisintis, kad jie niekur nedingo tik šiandieną atvyko ne visi ,,Stumbrai’’, todėl vaikinai nedrįso taip vadintis. Kadangi vaikinams reikėjo laiko pasiruošti Povilas papasakojo keletą istorijų iš to, kaip jie rašo dainas ir kaip jie pradėjo muzikuoti. Mums buvo įdomu išgirsti trumpas istorijas apie tai, kad jų muzikavimo pradžia prasidėjo nuo to, kad kartu pradėjo giedoti šermenyse. Dar vienas įdomus faktas apie juos: dainas jie rašo… pakeliui į renginius, net traukinyje vykstančiame į Vilkavišky vaikinams gimė nauja daina. Argi nešaunu?
    Kaip bebūtų gaila viskas turi pradžią ir pabaigą… Paskutinieji į mūsų sceną lipo Marjampoliečių jaunuolių grupė ,, 05 Track”. Ši grupė nebe pirmą kartą mūsų scenoje – pernai turėjome galimybę juos išvysti VVJC Gyvos muzikos vakare tik pavadinimu ,,Anti-ClockWise’’. Įdomu kodėl pasikeitė grupės pavadinimas? Ogi todėl, kad pasikeitė ir grupės sudėtis. Grupę papildė pora vaikinų. Vienas iš jų mūsų kraštietis Andrius Damušis. Įdomu kaip jis atsirado toje grupėje? Andrius mums visa tai paaiškino. ,, 05 Track” būgnininkei Gretai išsiuntus Svajūnei ,,Sos signalą’’ jog reikia gitaristo, Svajūnė iškarto tai pasiūlė Andriui. Vaikinas net nesudvejojęs priėmė pasiūlymą ir štai – jis čia. Taipogi mums buvo įdomu sužinoti, ką reiškia toks mistiškas grupės pavadinimas. Vienas grupės narys sakė: ,,tai neturi jokios didelės prasmės ,,05’’- todėl, kad mes penki, ,,track’’ tiesiog reiškia muzikos takelį’’.

   Už galimybę sukviesti jaunuosius kūrėjus renginio organizatoriai (Svajūnė Venskūnaitė, Eglė Budrytė ir Gintas Turonis) dėkojo Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijai, kuri remia šį renginį. Organizatoriai džiaugiasi, kad yra jaunų ir talentingų kūrėjų, norinčių dalintis savo kūryba, kol bus jų – tol bus ir šis renginys!

Viktorija Bagdanavičiūtė, VVJC savanorė

Daugiau akimirkų iš renginio rasite ČIA.