ĮVYKO JAUNIMO DIENA „NENULEISK AUSŲ” 2012

sumazintas ausu plakatas
Print Friendly, PDF & Email

Vilkaviškyje šurmuliavo jaunimo dienos – galimybių mugės „Nenuleisk ausų“, skirtos Tolerancijos dienai, dalyviai, įrodę, kad Vilkaviškio jaunimas ne tik veiklus, bet ir kūrybingas bei žingeidus. Į įvairius užsiėmimus susirinko beveik 200 jaunuolių.

Nuo pat ryto vilkaviškiečiai bei miesto svečiai galėjo sutikti linksmus besišypsančio jaunimo būrelius, traukiančius į įvairias įstaigas bei įmones.

Komandomis strateginio žaidimo – ralio po Vilkaviškį – metu susiskirstęs jaunimas atliko įvairiausias užduotis. Vienos komandos nariai lankėsi ir Vilkaviškio rajono savivaldybėje, kur juos priėmė ir užduotį atlikti padėjo Savivaldybės mero pavaduotojas Algirdas Bagušinskas.

Po linksmo ralio ir gardžių pietų atėjo laikas kūrybiniams užsiėmimams – jaunimas domėjosi Beat box studija, galėjo išbandyti dailės studijos veiklas, dėmesį traukė kūrybiška gipso studija, papuošalais besidominčių jaunuolių laukė karoliukų vėrimo studija, prasmingą ir smagią veiklą siūlė draugystės apyrankių studija, šiuolaikinius šokius išbandyti buvo galima breiko šokių studijoje, kūrybiniai užmojai demonstruoti keramikos studijoje, akimirkas įamžinti mokė foto studija, originalia veikla žavėjo tapybos ant kūno studija, visus pažaisti kvietė komandinių žaidimų studija, o savo jėgas išbandyti buvo galima „Karo kelio“ studijoje.

Nuo 14 val. vyko jaunimo dienos – galimybių mugės „Nenuleisk ausų“ pristatymas visuomenei. Jaunimo ir su
jaunimu dirbančios organizacijos rinkosi į improvizuotą juodą tunelį, kuriame įkūrė mažus kambarėlius, papuoštus organizacijų simbolika, įvairiomis veiklą pristatančiomis vaizdo priemonėmis. Prie įėjimo į mugę buvo dalijamos sagos, vėliau virtusios aukciono pinigėliais, už kuriuos buvo galima įsigyti įvairių prizų.

Sagas palikti buvo galima toms organizacijoms, kurios patiko labiausiai. Kad pritrauktų lankytojų dėmesį,jaunimas šoko, dainavo, linksmai pokštavo, skelbė loterijas…

Mugėje buvo galima įsitikinti – Vilkaviškyje veiklaus jaunimo itin daug. Renginio pabaigoje padėkota visiems prie šventės prisidėjusiems finansiškai ir morališkai, o labiausiai – entuziastingiems savanoriams, kurie, Jaunimo koordinatorės Danguolės Gudeliauskienės teigimu, ir buvo pagrindiniai renginio įkvėpėjai ir organizatoriai.

Ilona Vitkauskaitė
Bendrojo skyriaus vyresn. specialistė