VVJC REGIONINIS GYVOS MUZIKOS VAKARAS 2012

dsc 0723a
Print Friendly, PDF & Email

dsc 0723aPenktadienį, gegužės 25 d. 17.30 mūsų kino salėje skambėjo įvairiausi muzikos garsai – čia susirinko atlikėjai iš Vilkaviškio, Kazlų Rūdos, Marijampolės, Pilviškių, nes Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centras visus sukvietė į regioninį gyvos muzikos vakarą. Renginio organizatorės VVJC gitaristų būrelio ir senovinės muzikos ansamblio vadovė neformalaus švietimo mokytoja Svajūnė Venskūnaitė ir metodininkė Eglė Budrytė. Renginio parneris – Vilkaviškio kultūros centras, rėmėjas – Vilkaviškio rajono savivaldybė.

Nepaisant nemažo Gyvos muzikos vakaro dalyvių skaičiaus, žiūrovų gausa šį kartą pasigirti nelabai galėjome, tikriausiai dėl tą dieną vykusios Paskutinio skambučio šventės. Tačiau organizatoriai ir dalyviai buvo pilni šiltų emocijų, neišdildomų įspūdžių. Žinoma, viliamės, kitame renginyje sulaukti didesnio žmonių susidomėjimo.

Gerų emocijų vakarą pradėjo Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro gitaristų būrelis kartu su senovinės muzikos ansambliu vadovaujami neformalaus švietimo mokytojos Svajūnės Venskūnaitės. Jie atliko du kūrinius Miley Cyrus – Butterfly fly away ir Elvis Presley – Blue Suede. Tokiais garsais pradėtas vakaras toliau klojosi puikiai.

dsc 0757aProgramą tęsė ir publikai užmigti neleido jau pažįstami vaikinukai iš Marijampolės ”Optimistai” (svečio teisėmis buvo dalyvavę Jaunųjų kūrėjų vakare). Šie vaikinukai išjudino susirinkusiuosius ir įkvėpė nemažai optimizmo į mūsų nuo kasdienybės pavargusias galveles. Patys atlikėjai džiaugėsi labai šiltu sutikimu, gausybe šypsenų ir skubėjo pridurti, kad tortas, kuriuo juos vaišinome labai skanus.

”Optimistai” sceną užleido VVJC gitaristų būrelio neformalaus švietimo mokytojo Ginto Turonio vadovaujamai merginų grupei „InDžiaY”, kuri pamažu kyla muzikos scenoje. Grupės narė Aušrinė po pasirodymo tryško nesutramdoma energija ir vis dėkojo už tokias, kaip ji sakė, ”nerealias” emocijas. Merginos liko patenkintos savo pasirodymu, nemelavo, jog per repeticijas joms sekėsi kiek prasčiau, tačiau vos atlikus visus kūrinius bei pasigirdus gausiems plojimams merginos nurimo.

Vėliau ant scenos vėl išvydome Svajūnę su jos mokiniu Andriumi bei „InDžiaY“ grupės būgnininke Dovile. Jie atliko Poison – Every Rose Has It’s Thorn bei Tesla – Love song. Po Andriaus ir Dovilės pasirodymo į sceną užlipo kitos Svajūnės mokinės Evelina ir Justė. Jos sugrojo visiems gerai pažįstamą, užsienio atlikėjos Adele kūrinį, Rolling in the deep. Svajūnė, viena šio renginio organizatorių, kalbinama po renginio neslėpė , jog ją aplankė įvairių emocijų viesulas, tačiau pridūrė, kad visuomet labai džiaugiasi galėdama muzikuoti kartu su savo mokiniais ir kad pirmiausia stengiasi vertinti ne atlikimo kokybę, bet mokinių įdėtas pastangas. Net ir profesionalai klysta (juokiasi ).

dsc 0881aPo šių atliktų baladžių, žiūrovus vėl pakilti nuo kėdžių ir šėlti muzikos ritmu privertė, marijampolietės merginos „Anti-ClockWise”. Merginos pirmą kartą muzikavo Vilkaviškyje. Jos liko nustebintos muzikuojančių bendraamžių talentais bei muzikiniais gabumais, tačiau didžiausią įspūdį joms paliko atlikėjų draugiškumas.

Šį vakarą iš Kazlų Rūdos pas mus atvyko du jaunuoliai save vadinantys chebra ”Stumbrai”. Vaikinai truputį baiminosi prieš pasirodymą, tačiau vėliau jie jautėsi puikiai kaip ir visi vakaro dalyviai. Dėkojo už gerus prisiminimus, kurie išliko ilgam. Taipogi pažadėjo sugrįžti ir kitais metais pas mus.

Kaip bebūtų gaila, visos linksmybės turi baigtis. Vakaro programą užbaigė pilviškiečų grupė „Blizzard”. Ši grupė – tikras geros nuotaikos užtaisas. Iš linksmų veidų matyti tai, kad jiems patinka tai, ką jie daro. Grupės nariai teigė, kad vakaras tikrai pavykęs ir šaunus, jog sutiko daug įdomių žmonių, su kuriais tikisi bendrauti ir toliau. Pilviškiečiai gyrė visus atlikėjus, iš kurių galėjo net šio to ir pasimokyti. (Beje mes iš jų taip pat)

Regioninio Gyvos muzikos vakaro organizatorės Svajūnė ir Eglė dėkojo Gintui Turoniui už įgarsinimą, grupės „Optimistai“ nariams už paskolintą trūkstamą muzikinę įrangą, fotografei Evelinai Kurtinaitytei už įamžintas akimirkas, VVJC direktorei Elenai Čepaitei už galimybę įgyvendinti šią netikėtai gimusią idėją bei visiems bent kiek prisidėjusiems prie renginio organizavimo. Visi tariame didelį ačiū jiems!


VVJC savanorė

Viktorija Bagdanavičiūtė


P.S. Daugiau akimirkų iš renginio rasi ČIA