VILKAVIŠKIO SKAUTAI TAUTINĖJE STOVYKLOJE „LAUŽŲ KARTA”

Print Friendly, PDF & Email

Turbūt ne vienas prieš gerą savaitę iš žiniasklaidos girdėjo, kad Lietuvos skautai rinkosi Rumšiškėse. Vilkaviškio „Gražinos“ draugovės skautai (vad. E. Budrytė-Vilbikė, veikia Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre, programa „Išgyvenimas skautaujant“) labai džiaugiasi galėję sudalyvauti Lietuvos skautų šimtmečio stovykloje „Laužų karta“, kuri kartu stovyklauti sukvietė daugiau kaip 3300 skautų iš visos Lietuvos ir užsienio valstybių. O mūsų vilkaviškiečių buvo tikrai visai nemažai: 18 skautų su dviem vadovėmis gyveno Draugystės malkų pastovyklėje (kartu su Lietuvos skautijos Marijampolės krašto, Tauragės krašto vienetais ir Skaisčio tuntu bei svečiais iš užsienio), 3 savanorių pastovyklėje (dirbo ruošiant programą bei kuriant stovyklos televiziją) ir 2 sesės gyveno paslaptingoje vyresniųjų skaučių pastovyklėje.

O ką mes ten veikėme? Programoje dalyvavome pagal amžiaus grupes su skautais iš kitų kraštų, organizacijų ir užsienio, o vakarais visuomet susirinkdavome bendrai vakarienei kartu pasidalinti ir aptarti dienos įspūdžius. Skautai orientavosi po stovyklą, turėjo vertybinę programą, veiklą vandenyje, mokinosi pasiruošti žygiams ir stovykloms, žaidė skautiškus žaidimus, turėjo mokslo laboratoriją ir daug kitų veiklų, medžiojo „vilkus”, įveikė išbandymų trasą, labiausiai skautams patiko Šimtmečio žaidynės. Patyrę skautai ėjo į žygį, mokinosi gaminti apyrankes ir stiklo karoliukus, filmavo filmukus, mokinosi jogos bei meditacijos, savo įžvalgų sugebėjimus galėjo įrodyti bado žaidynėse, kovėsi vikingų mūšyje ir tt. Savo pastovyklėje, kurioje gyveno apie 600 skautų, dalyvavome vakaro programoje, vakarinėse ir rytinėse rikiuotėse;  o kartu su visais stovyklautojais klausėmės atidarymo koncerto, taip pat svečių dieną sulaukėme grupės „Baltos varnos“ ir „Skylė koncertų“, žiūrėjome filmus, linksminomės „Dūzgėse“,  dalyvavome Jomarke, kur pardavinėjome skaniausia naminį apelsinų gėrimą, šokome diskotekoje, o patyrę skautai dalyvavo šimtmečio vakaronėje, kur visi privalėjo būti apsirengę, kaip šimtmečio asmenybė – vyko kostiumų konkursas, ten matėme tokiu įžymybių, kaip Žemaitė, Salomėja Neris, Vincas Kudirka, M. K . Čiurlionis ir net jo žmona Sofija Kymantaitė-Čiurlionienė. Visko ir neišpasakosi, įspūdžių parsivežėme ilgam, tad vėl lauksime 5 metų ir dalyvausime kitoje, šįkart jau jubiliejinėje stovykloje. kaip brolis Mantas sako „Stovykla iš tikrųjų pati geriausia, kokioje esu buvęs. Ji turtinga savo programa. Jai tikrai buvo skirta labai daug laiko, kadangi stovykloje neradau nieko kas man nepatiktų, puikūs žmonės, puiki programa. Labiausiai patiko vikingų mūšis bei bado žaidynės“.

Labai dėkojame Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijai, kuri minėdama skautų veiklos šimtmetį Lietuvoje suteikė paramą mūsų kelionei ir ypač jaunimo reikalų koordinatorei D. Gudeliauskienei už palaikymą, taip pat Vilkaviškio LIONS klubui už paramą kelialapiams įsigyti, buvusiems mūsų draugovės skautams ir visiems Vilkaviškio miesto žmonėms prisidėjusiems prie mūsų didelio noro sudalyvauti vienintelėje skautų šimtmečio tautinėje stovykloje. Ačiū!

Daugiau apie vykusią tautinę stovyklą sužinoti galite adresu http://www.ts2018.lt&;source=gmail&ust=1533619536218000&usg=AFQjCNFi7qbUwQE7iarhC-otm7euSCBu5g”>www.ts2018.lt