VVJC JAUNŲJŲ TURISTŲ IŠVYKA Į KAUNĄ

img 2235b
Print Friendly, PDF & Email

img 2235bVilkaviškio vaikų ir jaunimo centro Jaunųjų turistų būrelio nariai išsiruošėme pakeliauti į Kauną. Pirmiausiai vykstame į Kauno IX fortą. Jau iš toli matome tris didžiulius paminklus. Kodėl jie trys ir šalia vienas kitos? Pirmasis pasviręs prie žemės yra skirtas žuvusiems , šalia – kylantiems į kovą, o pats aukščiausias – kovotojų pergalei..

Vos atvykus mus pasitinka gidė, kuri mums papasakojo apie fortą, jo istoriją, kraupius įvykius. Ar žinote kaip ir kada įkurtas Kauno IX fortas? Taigi po 1879 m. liepos mėn. 7 d. Rusijos imperatorius Aleksandras II pasirašė potvarkį Kauno tvirtovei statyti. Jau 1914 m. Kauno miestą apjuostė 9 tvirtovės – Kaunas tapo Rusijos imperijos pirmos klasės tvirtove. Vien IX forto statybai buvo išleista 850 000 rublių.

Lankėme forto požemius, kur buvo laikomos prieššturminės artilerijos, saugomo šaudmenys, įrengti šarvuoti stebėjimo postai. Čia labai šalta ir kraupu. Kareivinės pastatytos iš betono, koridoriai neaukšti, nes kareiviai buvo tik apie 1,50 m ūgio. Pokario metais forte įsikūrė kalėjimas, 1940 – 1941 m. įrengtas NKVD kalėjimas, kuriame veikė mirties stovykla, žudyti žydų tautybės žmonės. Dabar forte įkurtas muziejus, įrengtos įvairios tematikos ekspozicijos. Be IX forto lankymo, Kaune taip pat vaikščiojome Laisvės alėja, lankėmės Akropolio prekybos ir pramogų centre.

Įdomiai iš turiningai praleidome šeštadienį, gavome žinių. Labai smagu ekskursijose, išvykose ir žygiuose. O jei susidomėjote ir Jūs, nuo rugsėjo kviečiame prisijungti prie Jaunųjų turistų būrelio!!!


Daugiau akimirkų iš kelionės rasite ČIA.