VVJC BENDRUOMENĖ KELIAVO PO EUROPOS ŠALIS!

Print Friendly, PDF & Email

DAr dar pamenate, kai kvietėme kartu pakeliauti po Europą?? Taip, tai buvo jau senokai, bet mes vis tiek labai norime pasidalinti įspūdžiais!

Vos atšventus Velykas, balandžio 9 d.  apie 2 val. nakties (naktį iš sekmadienio į pirmadienį) prie Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro buvo didžiulis sujudinimas! Sušokome į autobusą ir pajudėjome Lenkijos link! O keliautojų kokia įvairovė! Jaunuoliai, mamos, močiutės, tėčiai! Susirinko patys ištikimiausi VVJC bendruomenės keliautojai!

Kelionė buvo labai intensyvi, kartais ir pabėgioti teko, bet užtat kiek malonių įspūdžių parsivežėme! Aplankėme Saksonijos sostinę – Drezdeną (Vokietija), dar vadinamą „Elbės Florencija“, gražųjį Mozelio slėnį, vienintelę pasaulyje Didžiąją Kunigaikštystę – Liuksemburgą. Dvi dienas leidome Prancūzijoje: užsukome į Paryžiaus menininkų Mornmartro kvartalą, kilome į Eifelio bokštą, plaukėme apžvalginiu laivu Senos upe, gėrėjomės nuostabia naktinio Paryžiaus panorama, lankėmės didžiausiame pasaulyje meno muziejuje Luvre  bei Parfumerijos muziejuje, apsižvalgėme žymiojoje Paryžiaus katedroje (Notre Dame de Paris). Taip pat turėjome galimybę aplankyti Europoje didžiausią rūmų ir parkų kompleksą – karališkuosius Versalio rūmus, pamatyti „Karaliaus Saulės“ apartamentus, žaviuosius sodus. Šios kelionės metu aplankėme ir gražiuosius Belgijos miestus: Briugę ir Gentą.

Kelionė buvo tikrai labai įsimintina, kiekvienas parsivežėme daug įspūdžių, prisiminimų, nuotraukų ir suvenyrų. Dėkojame kelionės organizatorei ir grupės vadovei VVJC direktorei Elenai Čepaitei, vairuotojams Vladui bei Broniui ir visiems keliautojams už kartu nuostabiai praleistą savaitę!


Kviečiame paskaityti jaunųjų keliautojų sukurtą eilėraštį apie kelionę:

kPo ilgų žiemos dienų

Į pavasarį lekiam kartu.

Lagaminuos eurai braška,

Įdomiai vadovė čiauška.

Kartais kamščiuose pastringam,

Bet gero ūpo mes nestingam!

Užplikomų sriubų fontanai,

Primerktos akys, sapnuojami prašmatnūs pisuarai.

Paryžius laukia išsišiepęs,

Bonjour, merci – išmokome kiekvienas.

Pilių bažnyčių, upių grožis šviečia –

Mus pasilikti kviečia.

APro Reiną riedame išdidžiai,

Paveikslus stebime atidžiai.

Dėl naktinio Paryžiaus svaigstam,

Nuo Versalio rūmų grožio gleibstam.

Mažylio Liuksemburgo nepamirštam,

Ir Briugėj kelio neužmirštam.

Ant jūros kranto galvą dedam,

Ir Triumfo arkos dydį menam.

O dar kiek vietų nepaminėtų,

Kiek įspūdžių, šiltų veidų.

Septynios dienos nejučia prabėgo,

Svajojam grįžti čia greitu metu.


NA O JEI TU NESPĖJAI UŽSIRAŠYTI Į ŠIĄ KELIONĘ –

SEK INFORMACIJĄ IR SUŽINOSI, KUR KELIAUTI PAKVIESIM KITĄKART!