KERAMIKA 3D

Print Friendly, PDF & Email

NAUJOSIOS TECHNOLOGIJOS KERAMIKOS MENE

Ar galėtume įsivaizduoti šiuolaikinį mūsų gyvenimą be naujųjų technologijų-greičiausiai,kad ne…
Dabartinis gyvenimo tempas-nejučiom mus įsuka į aplinką-kurioje greitis, naujoviškas mąstymas ir matymas užima be galo svarbią vietą mūsų gyvenime .
Ne išimtis ir menai, seminarą naujosios technologijos keramikos mene „Keramikos spausdinimas 3D spausdintuvu“ surengė rajono mokytojams Vilniaus Dailės Akademijos Kauno fakulteto Keramikos katedros-vedėjas-dėstytojas Remigijus Sederavičius ir magistrantūros diplomantas Laurynas Stanevičius. Su didžiuliu susidomėjimu ir smalsumu išgirdome ir pamatėme, kaip šiuolaikinės technologijos naudojamos kūryboje. Išsamų pristatymą apie 3D spausdintuvus ir jų galimybes papasakojo magistrantas Laurynas Stanevičius. Praktinėje seminaro dalyje,kurią pravedė pats keramikos katedros vedėjas R.Sederavičius – galėjome pamatyti kaip kuriamas kūrinys.


Norint sukurti kūrinį reikia ne tik mokėti jį nupiešti,nulipdyti, bet ir išmanyti nemažai kompiuterinių programų. Keramikos mene ypač svarbu ir įvairių molių savybės-naudojamų šiam kūrybos procesui -visą tai galėjome sužinoti .
Seminaro metu-galėjome apžiūrėti įspūdingą parodą,kur darbai buvo atlikti 3D spausdintuvo pagalba.
Šią parodą galima pamatyti Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre,-besidominčius ir šiaip-smalsuolius kviečiame užsukti į dailės studiją -ką galėsime papasakosime ir parodysime,o gal ir sudominsime…

Neformaliojo švietimo mokytoja -dailės studijos vadovė Stasė Zelinauskaitė.