ŠURMULIAVO LIETUVIŲ LIAUDIES KŪRYBOS ATLIKĖJAI!

mg 1923a
Print Friendly, PDF & Email

 mg 1923aKovo mėnesio 23-ąją dieną Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centras tiesiog šurmuliavo – folkloro mylėtojus, liaudies kūrybos puoselėtojus ir atlikėjus sukvietė kasmetinė Rajoninė lietuvių liaudies kūrybos popietė „Vaikų kiemas 2012″, kuri skirta skatinti jaunąją kartą domėtis savo krašto kultūra, skleisti liaudies kūrybą, ugdyti pavienius jaunuosius folkloro atlikėjus.

Šiais metais atsiliepė rekordinis dalyvių skaičius – net 22 dalyviai iš Vilkaviškio rajono švietimo įstaigų: Vilkaviškio vaikų lopšelių- darželių „Eglutė”, „Pasaka”, „Buratinas”; Kybartų lopšelio-darželio „Kregždutė”, Vilkaviškio pradinės mokyklos, Vilkaviškio pagrindinės mokyklos, Žaliosios Vinco Žemaičio pagrindinės mokyklos ir šios mokyklos skyriaus Klausučiuose, Bartninkų J. Basanavičiaus ir Virbalio vidurinių mokyklų; Gižų K. Baršausko, Alvito, Klampučių, Paežerių pagrindinių mokyklų; Vilkaviškio muzikos mokyklos; Gražiškių, Pilviškių „Santakos” gimnazijų; ir Vilkaviškio S. Nėries pagrindinės mokyklos. Tikrai gausus būrys vaikų ir jaunuolių, kurie scenoje parodė įvairiausios lietuvių liaudies kūrybos motyvų: skaičiavimų, lalavimų, dainų, šokių, liaudies ratelių, pasakojimų, inscenizacijų, net spektakliukų ir kitų liaudies tradicijas bei išmintį pristatančius fragmentus.

Labai džiaugiamės, kad atsirado tikrų drąsuolių, nepabūgusių pasirodyti ant scenos vienam ir pasekti tikrai įdomią pasaką ar sakmę, – jaunieji pasakotojai Titas Grygelaitis, Justas Štreinikis, Geivydas Žalkauskas, Mantas Blažaitis ir Martynas Astrauskas tikrai visus sužavėjo! Itin smagiais anekdotais ir šokiais linksmino Klampučių pagrindinės mokyklos mokiniai, o pilviškiečiai iš „Santakos” gimnazijos ansamblio sugrojo linksmas dainuškas. Nuolatiniai popietės „Vaikų kiemas” dalyviai – Paežerių pagrindinės mokyklos kolektyvas „Dainų pynė” atliko visiems puikiai žinomos dainą „Išėjo tėvelis į mišką”. Visko ir išpasakoti negalime, tiek nuostabių ir linksmų akimirkų buvo, o ir puikių atlikėjų šiais metais užderėjo!

Džiaugiamės, kad jaunoji karta domisi lietuvių liaudies kūryba, folkloru mūsų krašto tradicijomis. Dėkojame visiems kolektyvams ir dalyviams, jog šie nepabijojo pasirodyti mūsų scenoje. Susitiksime kitais metais!


Nuotraukas iš renginio rasite ČIA.