SKAUTAI RINKOSI KARALIUOSE

Print Friendly, PDF & Email

Sausio 5-6 dienomis mūsų patyrę skautai ir kandidatai į juos (kurių neišguldė ligos) rinkosi Karaliuose!
Pirmąją dieną gilinomės į pabėgėlių situaciją – vadovė Eglė su vyr.skautų ir kandidatų į juos pagalba pravedė simuliacinį metodą, kuriame visi galėjo bent šiek tiek įsijausti į pabėgėlių vaidmenį siekiant gauti prieglobstį „svajonių šalyje”. Po vakarienės sesės ir broliai atskirai mokėmės dainų, o vėliau susitikome dainų vakare; po kurio žiūrėjome interaktyvų filmą ir sprendėme žmonių likimus 

Antrą dieną programoje laukė vadovo Almanto paruoštas pabėgimo kambarys (teko gerai pagalvoti, kaip išsilaisvinti , o su vadove Egle gilinomėsi į patyrusių skautų programą bei planavomw projektus 
Kokia sueiga patyrusiems skautams ir kandidatams į juos, jei nebūtų iššūkių! Šįkart iššūkiai buvo rimti – maisto gamyba. Pirmąją dieną vakarienei reikėjo pateikti grikius, kiek įdomiau, tad sueigos dalyviai gamino grikių ir kalakutienos kotletus bei grikius su daržovėmis! Net ir nemėgstantyt grikių kirto iš peties – kotletų neliko nei vieno!
Bet didžiausias iššūkis buvo šeštadienio pietūs – CEPELINAI!!! Taip perskaitėte labai teisingai, mes gaminome CEPELINUS! Patys tarkavom bulves (ir keletas kraujo lašelių paskanino cepelinus), malėme mėsą, spaudėme bulves, darėm ir t.t.. O kokie nuostabūs buvo!!!
Tad štai kokia smagi buvo mūsų sueiga!

Sueigoje dalyvavo 2 kandidatai į patyrusius skautus, 8 patyrę skautai, 2 vadovai ir daug vyr. skautų bei kandidatų į juos!

Kaip visada labai dėkojame mus lankantiems vyr. skautams ir kandidatams į juos! „Medeinos” vyr. skaučių draugovė ir Antano Gustaičio skautų vyčių būrelis.