SEMINARAS „NEFORMALIOJO UGDYMO METODAI” 2012-02-22

dscf5448a
Print Friendly, PDF & Email

dscf5448aVilkaviškio vaikų ir jaunimo centro darbuotojos – direktorė Elena Čepaitė, neformaliojo švietimo mokytojos Svajūnė Venskūnaitė ir Ilona Viltrakienė, metodininkė Eglė Budrytė – praėjusį trečiadienį, vasario 22 d. dalinosi per daugelį metų stovyklose, projektuose ir kitose profesinėje ar asmeninėje veiklose sukaupta patirtimi bei informacija – organizuotas seminaras „NEFORMALIOJO UGDYMO METODAI”. Į seminarą kviesti rajono bendrojo lavinimo mokyklo mokytojai, būrelių bei studijų vadovai, ikimokyklinių įstaigų pedagogai, laisvalaikio organizatoriai, kiti su jaunimu dirbantys asmenys.

dscf5489aSeminare „Neformaliojo ugdymo metodai” dalyvavo 23 dalyviai iš Vilkaviškio rajono švietimo įstaigų: Gižų K. baršausko pagrindinės mokyklos, Vilkaviškio pagrindinės mokyklos, Virbalio vidurinės mokyklos, Lopšelio – darželio „Pasaka”, Vilkaviškio pradinės mokyklos, Keturvalakių pagrindinės mokyklos, Kybartų K. Donelaičio gimnazijos, Kybartų „Saulės” progimnazijos, Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro; bei Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos.

Programa buvo orientuota į praktinį įvairių metodų išbandymą, jų aptarimą ir galimą pritaikymą seminaro dalyvių profesiniame darbe ar kitoje veikloje. Taip pat suteiktos ir pagilintos dalyvių teorinės žinios apie neformalųjį švietimą, neformalųjį ugdymą bei neformaliojo ugdymo metodus. Visi išsiskirstė įgiję daugiau patirties, na o keli entuziastai dar pasiliko gerosios patirties sklaidai – išbandyti keletą pačių dalyvių pasiūlytų metodų.
Renginys sulaukė pasisekimo, dalyviai išreiškė tokių seminarų – mokymų poreikį, todėl apie patirties dalinimąsi galvojame ir ateityje. Tik paskelbus apie seminarą, į mus kreipėsi daug norinčių, todėl seminaras „Neformaliojo ugdymo metodai” bus kartojamas Kovo mėn. 7 d.

 

Daugiau akimirkų iš seminaro „Neformaliojo ugdymo metodai” galite rasti ČIA.