Įspūdžiai iš popietės Alvite

Print Friendly, PDF & Email

Vos prasidėjus naujiems metams jau sausio ketvirtąją programos „Būk savas“ savanorių pajėgos, lydimos Ritos, Svajūnės ir Eglės išsirengė aplankyti Alvito šv. Kazimiero vaikų globos namų auklėtinius.

Čia mus sutiko itin malonus ir draugiškas jaunimėlis, su kuriais iškart radom bendrą kalbą. Trumpai susipažinę suskubome į šokių aikštelę, kur išradingieji jaunuoliai mums parodė iš gausybės įmantrių žingsnelių sukomponuotą šokį, kurį išmokti net ne pirmus metus šokančioms mūsų merginoms tai buvo „aukštoji matematika“. Gerokai sušilome kol perpratome visus šokio judesius. Bet šiaip ne taip, turėdami nuostabius mokytojus įkirtome šokio subtilybes!

Tuomet norėdami kiek atsipūsti sužaidėme įdomų komandinį žaidimą. Jis mums suteikė gausybę gerų emocijų, daug juoko, nes reikėjo savo kolegoms persiųsti/ permesti krūvą daiktų, tarp kurių buvo ir du žali kiaušiniai… Deja, vienas  iš jų gyvenimą užbaigė greitai ir jam nebuvo lemta pasiekti keptuvės…  Po šio subtilaus žaidimo, Eglė ir Svajūnė pasiūlė visiems tapti mašinėlėmis ir šiek tiek pajudėti..

Vėliau visi susėdome prie įvairiausių stalo žaidimų – kiekvienas turėjo galimybę pasirinkti jam patinkantį žaidimą, juk suprantama, kad ne visiems įdomu tie patys užsiėmimai, gi amžiaus skirtumas tarp kaip kurių auklėtinių ganėtinai nemažas. Vyresnieji turėjo galimybė pašūkauti lyg džiunglėse žaisdami „Džiunglių greitį’“, na o mažieji sėdosi prie Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro savanorių pagaminto „Kalėdinio miestelio“ žaidimo, o daugiausia kantrybės turintys žaidėjai savo rankų drebėjimą išbandė žaisdami „Jenga“. O štai dar kiti sukiojosi virtuvėje ir paruošė visiems labai skanių saldžių užkandžių, kurie išnyko beveik akimirksniu.

Na viskas kad ir kaip mums buvo smagu, teko atsisveikinti, juk geri dalykai baigiasi greitai. Bet tai tikrai ne paskutinis mūsų sutikimas – išvykome prisižadėję dar ne kartą sugrįžti!


VVJC savanorė Viktorija