Pažintis su kulinariniu paveldu Jono Basanavičiaus gimtinėje

Įgyvendinant Erasmus Solidarumo korpuso projektą „Kūrybos Takais”, mobilaus darbo su jaunimu komanda ir toliau aktyviai prisideda prie jaunimo pažinties su Lietuvos kultūra ir paveldu. Viena iš projekto veiklų – edukacinės-pažintinės išvykos po svarbiausius istorinius objektus ir kultūrines erdves.

Šįkart komanda kartu su jaunimu lankėsi Jono Basanavičiaus gimtinėje, esančioje Ožkabalių kaime, kur dalyvavo autentiškoje edukacinėje programoje „Keptuvėj čirška, burnoj tirpsta…”.

Užsiėmimo metu jaunuoliai susipažino su senovės lietuvių stalo papročiais, tradiciniais miltų gamybos būdais, o svarbiausia – turėjo galimybę patys išsikepti razavų blynų, naudodami senovišką receptūrą. Edukacijos pabaigoje visi dalyviai ragavo ką tik iškeptus blynus, gardintus įvairiausiais garnyrais ir naminėmis uogienėmis.

Ši veikla ne tik praturtino jaunuolių žinias apie lietuvių kulinarinį paveldą, bet ir skatino bendravimą, kūrybiškumą bei aktyvų dalyvavimą mokymosi procese per patyrimą. Projektas „Kūrybos Takais” siekia ugdyti jaunimo pilietiškumą, saviraišką ir kultūrinį sąmoningumą pasitelkiant netradicines edukacijos formas.

 
FINANSUOJA EUROPOS SĄJUNGA