PIEŠINIŲ KONKURSAS

Print Friendly, PDF & Email

Iš piešinių konkurso su diplomais ir dovanomis.
Visatos ir planetos Žemės grožis, tai tarsi neįminta mįslė, žavi ir domina žmoniją visais laikais.

Piešinių konkursas – skirtas pirmojo žmogaus skrydžiui į kosmosą vyko Molėtuose – etnokosmologijos muziejuje.
Vaikų ir jaunimo centro dailės studijos mokiniams tema apie kosmosą itin mėgiama – piešėme piešinius ir nutarėme dalyvauti konkurse.Gavę pranešimus,kad esame laimėtojai ir esame kviečiami į apdovanojimo ceremoniją, labai apsidžiaugėme. Net dvi pirmosios vietos buvo skirtos mūsų mokiniams tai Viliui Antanavičiui ir Viktorijai Dabrilaitei (pagal amžiaus grupes),o Armando Plikyno piešinys įvertintas antrąja vieta-tokio puikaus įvertinimo nesitikėjome-džiaugiasi studijos vadovė Stasė Zelinauskaitė.
Sužinojusi šią žinią Viliaus mama-padėjo mums nuvykti į renginį. Čia buvome maloniai priimti,- įdomiai papasakojo apie kosmosą ir mūsų planetą- muziejaus direktorius Gunaras Kakaras -apie tai kokios problemos kyla mūsų planetai, kaip mes turėtume mylėti ir saugoti Žemelę, buvome pakviesti pasivaikščioti po muziejų.Gido pareigas atliko -piešinių konkurso organizatorius Linas Šmigelskas-supažindino ir papasakojo apie kosmoso reikšmę žmonijai,pasaulėžiūrai,-apžiūrėjome esančius eksponatus,po to buvome pakviesti į bokštą iš kurio galėjome apžvelgti gražias Molėtų apylinkes,parodė teleskopus pro kuriuos galima žiūrėti į žvaigždes,kadangi buvo diena-tai mums padaryti to nepavyko.
Į apdovanojimų ceremoniją atvykusių buvo iš įvairių rajonų ir miestų,didesnių ir mažesnių net darželinukų.
Kartu su diplomais,dovanomis- gavome pakvietimus vasarai apsilankyti muziejuje-nemokamai pažiūrėti pro teleskopą į žvaigždes ir dar galėsime paragauti kosmonautų maisto, kuris bus persiųstas šiek tiek vėliau kiekvienam laimėtojui. Nemažai diskusijų sukėlė kai sulaukėme kosmonautų maisto, kuriuo pavaišinti visi dailininkai ir draugai.
Prasmingai praleistas laikas-gal ir padės pasiekti svajones.
Dailės studijos vadovė Stasė Zelinauskaitė.