MOKYMAI KIPRE

Print Friendly, PDF & Email

Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro savanorė Ieva balandžio 17-24 dienomis dalyvavo tarptautiniuose jaunimo darbuotojų mobilumo mokymuose. Mokymai vyko Larnakoje (Kipre), kur dalyviai buvo ruošiami darbui su jaunimu. Pirmoji mokymų dalis vyko 2016 m. liepos 26 – 31 dienomis, Busteni miestelyje (Rumunijoje), ten mokymų dalyviai įgavo teorinius pagrindus, kuriuos pritaikė praktinėse veiklose Kipre.
Praktinių mokymų metu buvo gvildenamos jaunimo solidarumo, bendradarbiavimo, darbo su jaunimu, socialinės įtraukties temos. Projekte savo patirtimi dalinosi Lenkijos, Lietuvos, Vengrijos, Turkijos, Kipro, Maltos ir Rumunijos atstovai. Taikant neformalaus ugdymo metodus, dalyviai galėjo įsigilinti į jaunumo darbuotojų kompetencijų kėlimą bei motyvacijos didinimą jaunimo darbe.
Europoje dabartiniu laikotarpiu jaunimo darbe tarp jaunimo darbuotojų, jaunimo lyderių, jaunimo organizacijose pastebimas trūkumas inovatyvių, interaktyvių, atraktyvių metodų dirbant su raktinėmis kompetencijomis. Projekto dalyviai turėjo puikią progą dar išsamiau susipažinti su šiomis kompetencijomis ir pritaikyti žinias praktiškai.