AJC lankytojų grupė vėl pasinėrė į tarptautinio Erasmus+ projekto „Jättebra” nuotykius Akureyri mieste Islandijoje. Tai yra paskutiniai jaunimo mainai iš keturių, kuriuos įgyvendinome jaunimo organizacijų partnerių vietovėse. Trys susitikimai vyko 2023 m. vasarą Lietuvoje, 2024 m. vasarį bei birželį Norvegijos miestuose Steinkjer ir Karmøy.

Spalio 4 dieną 10 jaunuolių grupė su vadove Rasa ir savanore Sandra atvyko į Islandijos miestą – Akureyri. Pirmoji oficiali projekto diena buvo praleista ramiai, siekiant pailsėti po ilgos kelionės. Tačiau nesėdėjome vietoje ir apsilankėme Kalėdų sode, turėjome pažintinį pasivaikščiojimą po miestą ir apsipratome su žadą atimančia aplinka.

Sekmadienį prasidėjo projekto dirbtuvės tema – muzikos produkcija. Visi dalyviai buvo suskirstyti į komandas, kurias sudarė įvairių šalių jaunuoliai. Visi kibome į darbus ir vakare dalyvavome Islandijos ir Steinkjer atstovų kultūros vakare.

Pirmadienį tęsėsi muzikos kūrimo darbai, o diena baigėsi lietuvių ir Karmøy komandų pristatymais apie vieni kitus. O vyšnia ant torto – dar ryškesnis šiaurės pašvaistės šokis danguje, nei ankstesnę naktį.

Kaip visuomet, viena mainų diena skiriama atitrūkti nuo intensyvaus darbo, todėl buvo suorganizuota išvyka, kurios metu gėrėjomės gamtos vaizdais prie Goðafoss krioklio, pasivaikščiojome Dimmuborgir lavos laukuose, stebėjome verdantį dumblą ir spėliojome, kokį kvapą skleidžia garuojanti žemė. Taip pat maudėmės Mývatn lauko voniose, kur natūrali vandens temperatūra siekia 41 laipsnį.

Dar dvi veiklų dienos  kupinos džiugių įspūdžių ir turiningai praleisto laiko draugų būryje.

Jaunimo mainai vyko spalio 4-11 d.