Stovykla „Svajonių komanda 2024”

Print Friendly, PDF & Email

Šiek tiek neįprasta, sekmadienį, rugpjūčio 18 d. prasidėjo Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro skyriaus Atviro jaunimo centro organizuojama vaikų vasaros socializacijos programa „Svajonių komanda 2024”.

Pirmąją stovyklos dieną pradėjome Vilkaviškyje, tiesiog AJC centre. Susipažinome su visais dalyviais ir gavome kūrybingą, interaktyvią komandinę užduotį – įvairiose Vilkaviškio miesto vietose atlikti įdomias užduotis ir jas užfiksuoti nuotraukose. Po užduoties, gerokai pavargę, bet patenkinti, grįžome į AJC, kur mūsų laukė skanūs užkandžiai, vėliau pačių pasigaminta vakarienė ir dienos aptarimas. Tą vakarą visi sugrįžome į namus pailsėti prieš tolesnius nuotykius.

Antrąją dieną jau kėlėmės į pačią stovyklavietę – Selemos kiemą. Dieną pradėjome gaiviomis maudynėmis ir smagiu bendravimu su naujais kambariokais. Vėliau atsipalaidavome kalanetikos edukacijoje, o vakare dalyvavome įtemptame petankės turnyre. Po ilgos, bet labai smagios dienos aptarėme įsimintiniausias dienos akimirkas ir visi kartu salėje žiūrėjome filmą.

Trečiąją stovyklos dieną pradėjome su piratų mankšta, maudynėmis ir gardžiais pusryčiais. Toliau laukė įdomios veiklos – robotika su Antanu, diskusija apie svajonių darbus su Rasa, imtynės su sporto treneriais Jonu ir Mindaugu, o vėliau galėjome rinktis žygį arba tinklinio žaidimą. Vakare prie laužo laukė skanūs zefyrų skonio naktipiečiai.

Ketvirtoji diena parbėgo dalyvaujant linksmoje improvizacijų veikloje, fotografuojant „Pamestas dėlionės detales“, prisimenant jaunuoliams aktualią informaciją apie civilinę ir baudžiamąją atsakomybę bei kuriant atšvaitus su policijos pareigūne, sportuojant ir po vakarinio dienos aptarimo dalyvaujant baseino vakarėlyje.

Penktą dieną papusryčiavę aptarėme visą stovyklą, išdalinome paskutines asmenines žinutes iš stovyklos „pašto dėžutės“ ir išvykome į baidarių žygį Šešupe. Šiais metais žygis kai kuriems dalyviams buvo itin šlapias, nes užklupo lietus, tačiau visi trasą įveikė ir sėkmingai sugrįžo į namus.