Jaunimo mainai 3 iš 4

Print Friendly, PDF & Email

Birželio 23-28 d. AJC lankytojų grupė dalyvavo projekto „Jättebra” jaunimo mainuose Karmøy, Norvegijoje. Tai jau trečias jaunimo centrų iš Lietuvos, Islandijos ir dviejų jaunimo klubų iš Norvegijos susitikimas, įgyvendinant tęstinį projektą, kuris skatina jaunimo įtrauktį, atskirties mažinimą, kultūrinį pažinimą ir padeda tobulinti įvairius jaunimo įgūdžius. 

Šį kartą beveik 40 jaunuolių su profesionalių fotografų pagalba domėjosi fotografavimo subtilybėmis, komandose gilino žinias apie darbą studijoje, portretų ir peizažų fiksavimo galimybes. Savaitės pabaigoje vyko ir jaunuolių darbų paroda vietos kultūros centre, į kurią atvyko ir vietos gyventojai, projekto dalyvių draugai bei artimieji, miesto meras ir, žinoma, projekto dalyviai ir kūrybinio proceso metu juos lydėję fotografai Tor ir Alexandar.

Štai ką apie patirtį kalba patys jaunuoliai:

„Įgavau daug naujos patirties ties fotografavimu bei nuotraukų redagavimu, bet nepaisant to, taip pat atnaujinau ir sustiprinau senas pažintis su žmonėmis iš projekto, kas dar labiau skatina laukti sekančio susitikimo.“ (Evelina)

„Šios mainų programos patirtis, man asmeniškai buvo nuostabi. Išmokau naudotis profesionaliais fotoaparatais, susipažinau su Karmøy sala bei Stavangeriu ir susiradau naujų draugų.“ (Titas)

„Džiaugiuosi gavusi galimybę antrą kartą dalyvauti šiame Erasmus+ projekte. Per savaitę ne tik susiradau daugiau šaunių draugų, bet ir gavau progą tobulinti savo kūrybinius sugebėjimus. Labai laukiu sekančios kelionės!“ (Marta)

Patirtys neįkainojamos! Džiaugiamės prisidėdami prie jaunuolių augimo.