ŽMUIDZINAVIČIAUS PIEŠIMO OLIMPIADA

Print Friendly, PDF & Email

Turime gražią tradiciją dalyvauti Kauno technologijos universiteto rengiamoje kasmetinėje A.Žmuidzinavičiaus(vardo) piešimo olimpiadoje.Tai ne tik žinių patikrinimas,bet sužinome daug naujovių apie šiuolaikinę architektūrą,mokslą šioje mokykloje. Malonu tai,kad ne vienas architektūros studijas pasirinkęs  mūsų mokinys – tapo sėkmingai besidarbuojančiu architektu. Kadangi dalyvaujame ne pirmą kartą,tai ir reikalavimai žinomi,-sužinoję olimpiados užduotis – uoliai ruošėmės, piešėme namų darbus. Malonu tai, kad dailiokai  užduotis – natiurmortus susidėliojo patys, norėjo kiekvienas turėti savą kompoziciją.

  Šį sykį vyko net 15 mokinių – tai tikriausia gausiausia komanda iš visų atvykusių ir su kruopščiai atliktais namų darbais. Olimpiadoje dalyvavo apie 50 moksleivių iš įvairių rajonų ir mokyklų. Dalyvavimas tokiuose – renginiuose, jaunam žmogeliui suteikia galimybę-pasirinkti profesiją -atrasti savyje pašaukimą,kuris jam tiktų ir patiktų.
 Nuvykus į piešimo olimpiadą,po registracijos buvome pakviesti didžiulę auditoriją,kur architektūros ir urbanistikos katedros vedėjas prof. Kęstutis Zaleckis multimedijos pagalba papasakojo ir pademonstravo  apie šiuolaikinės architektūros naujoves, supažindino su įspūdingiausiais pasaulio šedevrais – statiniais, su mokyklos veikla, kokias specialybes galima įgyti. Mokinius su olimpiados užduotimi supažindino fakulteto dekanas Andrius Jurelionis.
 Po įdomios paskaitos ir paskelbtos olimpiados užduoties mokiniai buvo paskirstyti į auditorijas, kur turėjo visa tai  atlikti Užduočiai atlikti buvo skirtos dvi valandos -praėjo labai greitai,-kol dėstytojai vertino darbus, dar vieną paskaitėlę pravedė ir parodė(multimedijų pagalba) – dėstytojas iš Italijos – anglų kalba,apie dizainą – įtakojantį architektūrą.
 Po šios paskaitos – sulaukėme vertinimo komisijos,-pirmiausia apdovanojimai, 5 padėkos buvo įteiktos už gerai atliktą ir mūsų dviem moksleivėms – Viktorijai Dabrilaitei ir Kamilei Ožalaitei. Dvi trečia vieta įvertintos Valdemara Jasulaitytė ir Saulė Janulaitytė -buvo apdovanotos diplomais ir atminimo dovanomis.
Olimpiadoje apdovanojami mokiniai tokia tvarka – 3 – trečios, 2 – antros ir viena pirma vieta.Po apdovanojimo ceremonijos moksleiviai buvo pakviesti  doc. Aušros Mlinkauskienės pasivaikščioti po fakultetą, parodė visą galeriją diplominių  darbų projektų, įvairių maketų sukabintus ant sienų, pakoregavo, aptarė namų darbus fakulteto dekanas. Padėkoję už puikiai surengtą olimpiadą atsisveikinome su dėstytojais ir užsukdami valandėlei pasivaikščioti po miestą – parvykome namo į mūsų mielą gimtą VILKAVIŠKĮ.

   

Neformaliojo švietimo mokytoja-dailės studijos vadovė Stasė Zelinauskaitė