Birželio 21d.

Print Friendly, PDF & Email

           Šiandiena prasidėjo įprastai, kaip ir kiekviena diena. Kai kurie sunkiai kėlėsi, trūko truputį miegučio. Tik projektų veteranai atsikėlė kupini energijos. Taigi, visi draugiškai nuėję papusryčiavome. Pusryčiai, žinoma, buvo labai gardūs ir sotūs. Prie pusryčių stalo visi buvo gana tylūs, matėsi, jog kai kurie dar sapnuoja. Galbūt naktį sapnavo kažką baisaus, o gal ir dėl kitų priežasčių. Buvo ir tokių, kurie iki vėlumos žiūrėjo sunkaus turinio filmus.

           Po pusryčių visi susirinkome diskusijai ir žaidimams, kurių metu nagrinėjome diskriminacijos, privačios erdvės problemas. Buvo labai įdomu padiskutuoti apie kompromisų ieškojimus, išklausyti kitų numones bei potyrius. Tema pakrypo apie konfliktus tarp kartų ir kaip juos reikėtų spręsti. Keletas jaunuolių išsakė savo patyrimus ir kaip juos sprendžia su tėvais. Po šios diskusijos turėjome labai įdomų žaidimą apie privačią erdvę, kurio metu pamatėmė kiek turime panašumų vieni su kitais. Tai privertė visus susimąstyti kokie mes esame ir kad galime įvairiose terpėse atrasti giminingų žmonių.

           Vėliau ėjome pietauti. Maistas su kiekviena diena vis skanesnis ir skanesnis. Net mūsų išrankusis Kazimieras suvalgė sriubą, kurios sakė nevalgąs. Prie pietų stalo jaunimas labai smagiai šnekučiavosi, dalinosi patirtais įspūdžiais. Jau nebebuvo miegančių. Taip pat visi diskutavo apie kitas dienos veiklas, kurios dar laukė, nes visiems buvo įdomu ką galėsime išbandyti. O išbandėme labai įdomių dalykų..

           Susitikome su vienu iš lenkų išrintku įdomiu žmogumi, ponu Romanu – teatro artistas, kuris taip pat yra mimas, žonglierius, fakyras – žmogus turintis daug talentų. Miesto aikštėje turėjome galimybę išbandyti vaikščiojimą kūjokais, ugnies spjaudymą, didelių muilo burbulų pūtimą, teko išbandyti tai ko nei vienas nesame bandę. Kiekvienas mūsų likome su daug įspūdžių, kurių dar ilgai nepamiršime! Taip smagu ir įdomu buvo, kad vėlavome į savo pačių vakarienę, kuri buvo taip pat labai gardi. Po aktyvios veiklos visos lėkštės buvo ištuštintos.

           Vakaras buvo skirtas lenkams. Jie mus supažindino su savo šalimi, jos kultūra bei tradicijomis. Buvo labai įdomu susipažinti ir palyginti su savo valstybe. Atradome bendrų dalykų bei kultūrinių panašumų. Pamatėme nuostabių Varšuvos bei kitų nepakartojamų Lenkijos kampelių fotografijų. Išmokome nacionalinį Lenkijos šokį Krokoviaką, kurį galime sutikti ir mūsų kultūroje, o vakaras baigėsi praeito projekto filmo “Always together” peržiūra, po kurio pažadėjome vieni kitiems laikytis kartu, nenutraukti draugystės ir vieni kitiems įteikėme dovanėles bei veidus papuošėme nacionalinėmis Lietuvos bei Lenkijos vėliavėlėmis J