Jaunimo mainai

Print Friendly, PDF & Email

Balandžio 18 – 26 d. Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro savanoriai Tadas, Danas, Ona Gintė (savanoriauja programoje „SkautAUK patyrusiems) ir mokinys Narvydas, lydimi direktoriaus pavaduotojos ugdymui Eglės Budrytės-Vilbikės, dalyvavo jaunimo mainuose Kipre „Think before being a follower: Prevention on Social Media Addiction and Fake news” (Galvok prieš sekdamas: socialinių medijų priklausomybės ir netikrų naujienų prevencija).
Kartu su  partneriais iš Rumunijos, Lenkijos, Kipro, Šiaurės Makedonijos, Serbijos projekto dalyviai pristatė savo organizacijas, ėjo į žygį apylinkėse, gilinosi į socialinės medijos poveikį, naudojimą nacionalinėse šalyse; taip pat mokėsi atskirti netikras žinias, kalbėjo apie priklausomybę ir būdus su ja kovoti. Projekto dalyviai Aja Napos mieste surengė akciją, kurios metu siekė sužinoti vietinių ir turistų požiūrį į socialinės medijos naudojimą bei netikras žinias jų aplinkoje. Vakarais buvo pristatomos šalys ir kultūros  – įdomiausi faktai, žaidimai, istorija, šokiai, maisto patiekalai. Projekto dalyviai grįžo įgiję daug patirties ir idėjų veiklai.
Gegužės 17 d., 17 val. kviečia susidomėjus atvykti į Atvirą jaunimo centrą sužinoti daugiau apie vykusį projektą ir sudalyvauri užsiėmime apie socialinės medijos poveikį.

Projektas finansuojamas Erasmusplus programos lėšomis.

#vjc_vilkaviskis #neciEU #Erasmusplus #jaunimo mainai