Įsimintinas Fresko savaitgalis

fresko 1
Print Friendly, PDF & Email

fresko 1ĮSIMINTINAS ŠIUOLAIKINIO ŠOKIO KOLEKTYVO „FRESKO” SAVAITGALIS ARBA „KAIP MERGINOS NET IŠ VILKAVIŠKIO PRIVERČIA ŠOKIO „DIEVĄ“ ATSISTOTI”

Pastaruosius kelerius metus ypatingai dažnai girdimas „Fresko“ vardas. Tai jau daugeliui gerai pažįstamas kolektyvas iš Vilkaviškio vadovaujamas Eglės Kaminskienės.

DARBAS IŠTISUS METUS

Sunku patikėti, tačiau „Fresko“ merginos per paskutiniuosius metus turėjo vos vieną mėnesį atostogų. Jų darbas neprasideda su pirmuoju mokyklos skambučiu rugsėjį ir nesibaigia su paskutiniuoju gegužę.

Kovo pabaigoje išsikovojusios kelialapi į vieno iš svarbiausio Lietuvos konkurso „Norim kilt…2011“ finalą, vos tik pasibaigus mokslo metams tris dienas praleido Vilniuje, kur kovėsi dėl geriausiųjų vardo. Joms pavyko, kolektyvas garbingai išsikovojo geriausiųjų vardą savo kategorijoje. Džiaugsmas ir pripažinimas dar labiau skatino dirbti ir tobulėti, todėl vasaros pabaigoje visos kartu išvyko naujų įgūdžių ir patirties semtis į „Streetstyle 2011“ šokių stovyklą Kaune. Alinančios treniruotės davė rezultatus ir patirtį. Merginos išmoko ne tik „Hip Hopo“, gatvės šokių ir daug kitokių stilių paslapčių, bet ir to, kaip reikia dirbti komandoje, supratingumo, vienybės. Stovykla jas visiškai sulipdė į vienetą, pergalių siekio vieningai, atsižvelgiant į kiekvienos šokėjos interesus.

Merginos ir jų vadovė vadovaujasi taisykle, kad tik sunkiai dirbdamos, rūpesčius palikdamos už treniruočių durų, pasieksime aukštų rezultatų. Būtent dėl to šokėjos sąžiningai treniruojasi mažiausiai tris kartus per savaitę. „Nenorime būti žinomos tik artimų ir pažįstamų žmonių aplinkoje, žinome, ką galime, įdedame daug darbo ir dėl to norime būti pripažintos visoje šalyje. Kolkas mums sekasi puikiai, konkursuose mus atpažįsta ir laiko stipriomis varžovėmis, o tai mus skatina tobulėti ir neatiduoti geriausiųjų vardo“- kalbėjo viena iš merginų.

NETIKĖTAS KVIETIMAS

Nors vasaros pabaigoje dalyvavusios „Lietuvos talentuose“ ir gavusios tris komisijos „Taip“ merginos į pusfinalį nepateko, lapkričio 12-toji joms buvo ypatinga. „Fresko“ sulaukė kvietimo dalyvauti viename iš labiausiai žiūrimų, šiuo metu rodomame TV3-jų projekte „Šok su manimi“. Šokėjos,kaip ir jų vadovė, sunkiai tai suvokė, nes būtent į šį projektą patekti ypatingai sunku. „Tik praėjus džiaugsmo bangai suvokėme, kiek daug darbo mūsų laukia. Turėjome lygiai penkias darbo dienas pasiruošti, pasisiūti naujas sukneles ir nuteikti save morališkai, juk vis dėlto mes šoksim tiesiogiai.“- neslėpė susijaudinimo merginos.


DIDYSIS ŠEŠTADIENIS

fresko 2

„Baimė dingo vos tik įžengus į studijos užkulisius, kai pamatėme ramius projekto dalyvių veidus. Jie išeina į sceną ramiai, išreiškia save ir savo emocijas šokiu ir lygiai taip pat ramiai grįžta stebėti konkurentų. Nors mes konkurentų neturėjome, buvome tiesiog svečiai, jautėmės lyg pačios būtume profesionalės- išėjome ramiai, perteikėme savo emocijas šokiu, privertėme žiūrovus šokį išgyventi kartu su mumis ir grįžome atgal, tik jau ne taip ramiai kaip išėjome. Neapsakomas žodžiais jausmas plūdo iš vidaus, jausmų protrūkis darė stebuklus, riedančios ašaros privertė dar kartą suvokti, jog esame viena didelė šeima, susidedanti iš septyniolikos skirtingų ir tuo pačiu labai panašių, vieningų ir kovojančių viena jėga asmenybių. Projekto dalyviai plojo, žarstė komplimentus ir netgi tie, iš kurių to mažiausiai tikėjomės, o svarbiausia tai, jog tikrąja to žodžio prasme šokio „Dieva“, Jurijų Smoriginą, privertėme atsistoti ir pripažinti, kad Vilkaviškis ne Vilnius, bet Vilnius taip pat ne Vilkaviškis. Atvežta „europinė“ kultūra sužavėjo jį ir visus sėdinčius salėje bei už televizorių ekranų. Laidos vedėjai negalėjo savo akimis patikėti, kad mažo miestelio šokėjos gali šokti profesionaliai, sugebėti išreikšti save, išlaikyti nepriekaištingą sinchroną ir nesuklysti tarp jas stebinčių kamerų.“- įspūdžiais dalinosi merginos.

DRAUGŲ PALAIKYMAS

„Vos tik pasibaigus pasirodymui sulaukėme ne tik projekto dalyvių palaikymo ir pagyrų, bet ir telefonai netilo nuo sveikinimo žinučių iš artimųjų ir draugų. Jautėme didelį palaikymą ir supratome, kas šeštadienio vakarą daugelis praleido namuose prie televizoriaus ekrano. Tai teikė dar daugiau džiaugsmo. Juokėmės, nes gavome sveikinimą net iš parduotuvės direktoriaus, kurioje pirkome šokių batus! Draugų skambučiai pribloškė, nes netgi tie, kurie niekada nerodydavo savo jautrumo prisipažino, kad žiūrint ne tik prakaitavo delnai, bet ir ašara nuriedėjo. Be galo džiaugėmės, kad sugebėjome žiūrovus įtraukti į savo šokio vidų.“

IŠ KONCERTO Į ČEMPIONATĄ


fresko 3Vos tik pasibaigus džiaugsmingam šeštadienio vakarui ir pailsėjus vos kelias valandas, ankstų sekmadienio rytą „Fresko“ išskubėjo į Klaipėdą, kur vyko „Lithuanian Cup 2011“ šokių čempionatas. Čia „freskes“ taip pat lydėjo sėkmė. Šokdamos džiazo ir moderno kategorijoje televizijoje šoktą šokį „Love Hurts“ iškovojo antrąją vietą ir grįžo rankose laikydamos sidabro medalius bei vadovės kolekciją papildančia antrosios vietos taure.

DIDŽIAUSIAS AČIŪ

„Vis dėlto svarbiausia yra tai, jog dėl šių ir daugelio kitų akimirkų mes dėkojame pačiai supratingiausiai vadovei. Ji nėra žmogus, kuris ateina į treniruotę, atidirba ir išeina. Tai žmogus, be kurio mes nebūtume vienetas. Kiekviena jaučiame pagarbą vadovei ne tik kaip suaugusiam žmogui ar dėl to, kad ji kolektyvo vadovė, bet dėl to, kad atimame daug laiko, kelionės netrunka kelias valandas, dažniausiai jos trunka kelias dienas. Ji visada su mumis, netgi tada, kai nieko bendro nėra susiją su šokiu. Dėkojame ir lenkiame žemai galvas už vienybę, draugystę, supratingumą, nuoširdumą, o svarbiausia- už galimybę save išreikšti šokiu.“- vadovei dėkojo merginos.

Nors savaitgalis buvo kupinas džiaugsmo ir įspūdžių, kurie liks visam gyvenimui merginų atmintyje, jis reikalavo daug pastangų ir jėgų, kurios stipriai išvargino šokėjas, todėl dabar jos džiaugiasi užsitarnavę dvi laisvas dienas poilsiui.

Viktorija Žemaitaitytė