Fresko

Print Friendly, PDF & Email

Vilkaviškio jaunimo centro šokių kolektyvas “Fresko” vadovaujamas E. Kaminskienės birželio 3-4 dienomis dalyvavo respublikiniame šokių konkurse “Norim kilt”. Šis konkursas organizuojamas jau aštuntus metus. “Fresko” kolektyvas  jame dalyvavo ir šiais metais.

Šių metų kovo mėnesį vyko atrankiniai turai atskiruose Lietuvos miestuose.Taip pat vyko solo, duetų, trio ir debiutantų turai. Mūsų šokių kolektyvas vyko į Panevėžį ir ten surinkęs labai gerus įvertinimus pateko į šokių konkurso “Norim kilt” finalą. Finalas vyko birželio 3-4 dienomis Vilniuje, Nacionaliniame dramos teatre. Šokių konkurso žiūrovus stebino skirtingos šokio technikos ir stilių kompozicijos. Šokių kolektyvai galėjo pasirodyti įvairiose šokių kategorijose. Jos buvo suskirstytos pagal amžiaus grupes ir šokių stilius, kaip šiuolaikinio šokio, charakterinio šokio, šou, pop ir gatvės kategorijų kompozicijos.

“Fresko” šoko pop ir šiuolaikinio šokio stiliaus kategorijose.

Birželio 4 dieną vyko konkurso  rezultatų paskelbimas, apdovanojimai bei laureatų ir svečių pasirodymai. Kolektyvai džiaugėsi nuostabia proga šokti Nacionaliniame dramos teatre, juk ne kiekvienam profesionalui pasiseka papulti šokti tokioje įspūdingoje scenoje. Tokia patirtis skamba jau kaip didžiulė pergalė.

Mūsų šokių kolektyvas šiuolaikinio šokio kategorijoje užėmė antrąją vietą, o pop kategorijoje užėmė pirmąją. Taip pat sveikiname kolektyvą iš Kybartų su pergale ir tikimės juos pamatyti kituose konkursuose.

 “Fresko” šokėjos buvo pakilioje nuotaikoje, todėl nusprendė paviešėti Vilniuje dar vieną dieną.

 Sekmadienį, birželio 5 dieną komanda kartu aplankė Vilniaus senamiestį ir žavėjosi architektūra. Sekmadienio vakare šokėjos nepraleido progos tiesioginiame eteryje pamatyti kitų talentingų šokėjų šokių projekte “Tu gali Šokti”. Tikinės ir ateityje dar dalyvauti ne viename konkurse ir kartu praleisti daug nepakartojamų akimirkų.