Studijinis vizitas Vilkaviškyje

Print Friendly, PDF & Email

Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centras, bendradarbiaudamas su Slovakijos jaunimo organizacija Centrum Voľného Času, 2023-2025 m. įgyvendina Erasmus+ mažos apimties partnerystės projektą „European Student Parliaments”.
Vasario 5-9 d. Vilkaviškyje viešėjo delegacijos iš Slovakijos bei
Turkijos. Studijinio vizito metu svečiai kasdien bendravo su aktyviais Vilkaviškio rajono jaunuoliais, atstovavusiais ir Vilkaviškio miesto bei rajono mokyklų mokinių savivaldą, ir Lietuvos moksleivių sąjungą. Pokalbių ir pristatymų metu Atvirame jaunimo centre bei Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijoje sužinojo skirtingų mokyklų savivaldos rinkimų ypatumus bei, žinoma, veiklos svarbą ir pasiektus ženklius rezultatus.
Visa grupė projekto dalyvių susitiko su Vilkaviškio rajono
savivaldybės vicemerais Daiva Rikliene ir Joriu Juškausku bei
Vilkaviškio rajono jaunimo reikalų koordinatore Danguole
Gudeliauskiene ir dalinosi patirtimi apie jaunimo politikos pokyčius mūsų rajone pastaraisiais metais, sėmėsi minčių ir kartu džiaugėsi esamomis galimybėmis mūsų šalyje bei rajone.
Naudojomės galimybe ir stengėmės supažindinti jaunuolius bei juos atlydėjusius jaunimo darbuotojus bei mokytojus ir su mūsų krašto papročiais, vaišinome tradiciniais patiekalais, kurių dalį visi kartu ir pasigaminome. Net ir vėjuotomis dienomis svečiai tyrinėjo Vilkaviškio miestą, apsilankė Vištyčio regioniniame parke bei Paežerių dvaro sodyboje, dalyvavo edukacijose Jono Basanavičiaus tėviškėje, „Virbalio vartuose”.