Liepos 8d.

Print Friendly, PDF & Email

(Penktadienis, penktoji projekto diena)

          Diena prasidėjo nuostabiai, turėjome puikius pusryčius. Po to sekė užsiėmimas, kurio metu mišriose grupėse turėjome pristatyti savo sugalvotą filmą, panaudodami gautą gaudami kokį nors kostiumą ir kitas priemones. Ši užduotis paliko neišdildomus įspūdžius, nes galėjome pasijausti kaip aktoriai, filmo režisieriai ar kiti svarbūs personažai. Taip pat užduotis skatino kūrybingumą, fantaziją ir bendravimą. Įdomu buvo stebėti bei vertinti kitų grupių filmų pristatymus. Pabuvę „kino teatre“ užsiėmėme aktyvia veikla- žaidėme žaidimą „Pilys“. Pasiskirstėme į keturias grupes ir pradėjome lauko žaidimą, kurio metu stengėmės sugauti priešininkus (vieną iš keturių grupių) bei apsisaugoti patys. Nors žaidimas pareikalavo daug fizinės ištvermės, jis visiškai neprailgo ir visi norėjo pakartoti jį dar kartą. Taip ir padarėme. Po žaidimo visi jautėmės laimingi ir galėjome pailsėti, kadangi turėjome šiek tiek laisvo laiko.

       Atsikvėpę nusprendėme pažaisti krepšinį bei tinklinį. Sudarėme mišrias grupes, kurių dėka mes turėjome dirbti kaip tikra komanda, nepaisant kalbos barjero ,nuomonių, bei įgūdžių. Po fizinių užsėmimų jėgas padėjo atgauti sotūs ir skanūs pietūs.

        Pavalgę pietus su džiaugsmu ir nekantrumu laukėme mūsų draugų iš Čekijos paruoštų žygio bei jo metu vykusių.. Mūsų kolegos mus nustebino, kadangi buvo pasirinkta įdomi tema: žygis buvo paremtas aktualia šiuolaikinio pasaulio problema: „Mes ne vieni ir šiame pasauly esame nesaugūs“. Mums labai patiko visos užduotys ir jų pateikimas, taip pat galėjome pasijausti kaip tikrame  mūšio lauke, prisitaikyti prie įvairių situacijų. Mums teko susipažinti su Morzės abėcėle, užkurti laužą, žudyti priešus, suteikti medicininę pagalbą sužeistam žmogui, sugauti priešą ir kita. Laikas atliekant užduotis tarsi bėgte prabėgo. Grįžus ėjome valgyti vakarienės, o po jos kaip visada aptarėme dieną ir skaitėme slapto pašto laiškus. Po to ėjome ruoštis naktiniai žygio daliai, kurią taip pat organizavo mūsų draugai iš Čekijos. Žygis buvo įdomus, nes turėjome vykdyti nurodymus, kuriuos įšifravome laisvo laiko metu. Buvo truputį baisu, bet nesijaudinom, nes kiekviename punkte buvo tam tikros nuorodos, o jų vedami pasiekėme tikslą ir įvykdėme gautas užduotis. Nors, kai žygis baigėsi buvo vėlyva naktis, visų džiaugsmas ir įspūdžiai užgožė nuovargį.