Liepos 6d.

Print Friendly, PDF & Email

(Trečiadienis, trečioji  projekto diena.) 

        Ryte susirinkome pusryčiauti. Buvo labai malonu išlipus iš lovos gauti puodelį karštos arbatos ar kavos. Po pusryčių vyko bendra veikla, kurios metu žaidėme įvairius nuotaikingus žaidimus. Peržiūrėjome nacionalinių grupių paruoštus namų darbus – jaunimo įsidarbinimo galimybių pristatymą savo šalyje. Vėliau mišriose grupėse kalbėjome apie asmeninę darbo patirtį, svajonių profesiją bei kokių savybių reikia norint būti geru darbuotoju vienoje ar kitoje šalyje. Nors sužinoję, kiek laiko truks rytinė veikla, mes išsigandome ir susirūpinome, ar turėsime ką veikti, tačiau laikas praėjo labai turiningai ir nei trupučio neprailgo.

        Po skanių pietų visi kartu peržiūrėjome dar iki projekto pasiruoštą užduotį – filmus, kurtus nacionalinėse grupėse „Mano diena“. Visi trys filmai buvo labai įdomūs, o po jų laukė dar viena užduotis – naujose grupelėse, kurias sudaro skirtingų šalių atstovai, mums teko sukurti laikraštį apie darbą, naudodamiesi įvairių žurnalų iškarpas, spalvotą popierių ir kitas priemones. Darbo metu turėjome pertraukėlę, kurios metu spėjome užkąsti batono su šokoladiniu kremu. Netrukus laikraščiai buvo pabaigti ir turėjome progą išrinkti geriausią ir už jį balsuoti. Buvo įdomu ir šiek tiek baisu laukti, kaip bus įvertintas tavo komandos kūrinys, tačiau visi darbai buvo šaunūs ir atspindėjo temą.

      Nors oras buvo nepalankus, tačiau po suplanuotos veiklos gautą laisvą laiką praleidome nameliuose, bendraudami su kitų šalių jaunimu. Dar tik antra diena, tačiau spėjome susirasti naujų draugų ir bendraminčių. Pagerėjus oro sąlygoms žaidėme tinklinį, krepšinį ir kitus žaidimus.

        Šiandien yra tarptautinė bučinių diena, taigi vadovai sugalvojo žaidimą „Žudikas“, kurio metu reikia pabučiuoti žmogų, kurį išsitraukėme – o jis pabučiuotas „miršta“. Šis žaidimas trunka dvi dienas, taigi sunku atspėti, kada būsi užkluptas ir pabučiuotas. Buvome susikaupę, nes reikėjo stebėti žmogų, kuris parašytas tavo lapelyje. Labai netikėta, kai kažkas pribėga ir tave pabučiuoja, arba padaro tai apgaulės būdu.

        Po kasdienio slaptų laiškų rašymo ir dienos įvertinimo 21.00 visa lietuvių grupė prisijungė prie Liepos 6-osios dienos akcijos ir užgiedojo himną.

      Paskutinis dienos užsiėmimas buvo diskoteka. Mintis apie diskoteką patiko, bet kadangi daugelis nedrįso eiti šokti arba buvo pavargę po dienos darbų, šokių salė greitai liko tuščia. Nors šokiai truko trumpai, nuotaika buvo labai gera, ypač lietuvių.