Liepos 4d.

Print Friendly, PDF & Email

(Pirmadienis, pirmoji projekto diena)

        Jau nuo ryto zujame kaip bitelės: susidėti viską, nieko nepamiršti, paskambinti, nusipirkti, užkąsti, pabendrauti. Dvi grupės pasirengę sutikti partnerius: Eglė su Laurynu ir Gintare vyksta Kaunan sutikti čekus, o Elena, Taura, Karolis ir Dovilė skuba į Vilniaus oro uostą sutikti danų. Kadangi važiuojame vienu autobusu Eglė pasitikrina mobilų telefoną ir ten – Monikos SMS: Lenkijos keliai remontuojami, keičiasi planai, susitiksim projekto vietoje. Susiklosčius tokioms aplinkybėms visi vykstame į Vilnių.

        Trečioji grupė rinkosi truputį vėliau. Lietus lijo jau Vilkaviškyje, kol krovėmės daiktus. Į poilsiavietę “Viktorija” atvažiavome apie 15.30 (kurie atsakingi už partnerių sutikimą vietoje). Čia giedra. Reikėjo kuo skubiau išsikrauti daiktus ir pasiruošti susitikimui: ant kambarių durų, kuriuose gyvensime tvirtiname Lietuvos, Danijos, Čekijos vėliavėles. Paruoštos ir Slovėnijos vėliavėlės, deja, jie neatvyksta. Kambariuose ant servetėlių išdėliojame Karolio mamos keptus grybukus su užrašu “Welcome/ Sveiki atvykę”. Pabaigus paruošiamuosius darbus Svajūnė čiupo gitarą ir ėmėme repetuoti sutikimo dainą „Welcome to Lithuania“. Netrukus pasirodė čekų autobusiukas. Jie iš Prahos išvažiavo sekmadienį 22.00, todėl buvo šiek tiek pavargę, bet linksmi. Apgyvendinam penkis vaikinus ir tris merginas, Moniką ir Tomą bei vairuotojus.

        Danų sutikimo grupė nekantriai laukia oro uoste. Atvykome ankstėliau, turėjome laiko apžiūrėti patalpas, kai kas ir kavos paskanauti. Sutinkame danus, kurie po ilgos kelionės (6.00 ryto išvykę iš namų) jau čia. Užsukame į miesto centrą išsikeisti pinigų, ir pavalgyti McDonalds‘e. Pavalgius važiuojame link Suvalkijos. O Vištytyje  –  19.00 val. vakarienė. Laimei, susitikslinom laikrodžius, nes pas mus jau 19.00, o pas čekus dar tik 18.00. Prieš vakarienę čekai dar spėjo apžiūrėti stovyklavietę ir susidomėjo mažojo golfo aikštynu.

       Danai ir juos sutikę asmenys atvykome apie pusę dešimtos vakaro. Pavalgėme. Visų dalyvių susirinkimukas. Susipažįstame, prisistatome patys ir pristatome projektą, rytdienos darbotvarkę bei nutariame projekto taisykles. Einame miegoti. Lietuvių vadovai eina tartis J