Jaunųjų kūrėjų vakaras 2011

jaun kur 1
Print Friendly, PDF & Email

Jaunieji kūrėjai ir vėl rinkosi Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre!

Po ilgos pertraukos (netgi kelerių metų) jaunieji kūrėjai paskutinį lapkričio penktadienio vakarą vėl buvo pakviesti į Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centrą pristatyti savo kūrybą. Renginys po keleto metų kiek pakeitė formatą – iš kažkada organizuoto konkurso virto tiesiog jaukiu Jaunųjų kūrėjų vakaru, atviru muziką ir eiles kuriančiam jaunimui iki 29 metų.



jaun kur 1Vėlyvą lapkričio 25-osios vakarą (18 val.) renginio dalyviai, svečiai bei žiūrovai buvo pakviesti į “Kūrėjų svetainę”, kuri atsirado norintsukurtą jaukią namų stiliaus aplinką, kad jaunieji kūrėjai galėtų drąsiai pristatyti savo kūrybą. “Kūrėjų svetainė” buvo atvira tiek muzikinius kūrinius ir eiles kuriantiems, tiek kitų kūrinius perdainuojantiems dalyviams. Renginį pradėjo VVJC gitaristų būrelio nariai (mokytojas G. Turonis), atlikdami tris visiems puikiai žinomas dainas. O toliau savo pasirodymo laukė būrys dalyvių bei renginio svečiai, kurie prieš savo pasirodymus buvo kviečiami prisėsti ant svetainės jaukiosios „sofkutės“ trumpam pokalbiui su renginio vedėjomis Svajūne ir Egle.

Pirmieji pasirodė Eimantė Kurauskaitė ir Joris Besasparis, kurie atliko dvi dainas, nors ir ne savo kūrybos, jos nuskambėjo puikiai. Paklausti, kodėl vis tik atlikta ne autorinė kūryba, dalyviai ilgai nesusimąstydami atrėžė, kad yra labai daug nuostabių jau sukurtų dainų, kurios dar nėra taip gerai žinomos, todėl kurti dar neturi poreikio. Po šio dueto į sceną lipo Kybartiečiai Evelina jaun kur 2Krečinaitė, Karolis Vasiliauskas ir Gabrielė Adamaitytė, kurie publikai pristatė savo labai įdomias eiles. Tuomet į sceną įžengė Paulina Urbanavičiūtė ir Tomas Milkeraitis, kurie pristatė tris autorinės kūrybos dainas.
Andželika Jablonskytė „Kūrėjų svetainėje“ skaitė savo kurtus eilėraščius, tačiau jos laukė didžiulė staigmena – Andželikos gitaros mokytoja Svajūnė su kita būrelio nare Juste Kružinauskaite atliko dainą, sukurtą pagal Andželikos žodžius. Kiek girdėjome, Andželika sakėsi jau gavusi Kalėdinę dovaną. O tada dar trys kūrėjos iš Kybartų – Morta Kriščiūnaitė, Gintarė Klimavičiūtė ir Monika Pužaitė – pasirodė scenoje.. viena pristatė savo kurtas miniatiūras, o kitos merginos pristatė mažai kam girdėtą eiliavimo techniką, kurios pavadinimas skamba kaip koks nors kovos būdas – Haiku. Na ir štai scenoje dar kartą pasirodė Justė Kružinauskaitė su savo gitaros mokytoja Svajūne, o publikai jos atliko instrumentinį kūrinį „drifting“ technika. Ir pagaliau, ilgai laukti renginio svečiai – trys žavūs jaunuoliai Simonas Krutulis, Kevinas Patackas ir Karolis Bliudžius (oi, atsiprašome Karolukas) iš Marijampolės, dar žinomi kaip grupė „Optimistai“. Jaunuoliai „Kūrėjų svetainėje“ atliko tris autorinius kūrinius ir vieną pagal liaudies dainą „O dievai“. Renginys buvo tiesiog beprotiškai fantastiškas, kaip sakydavo a.a. maestro Vytautas Kernagis. Na, o „Jaunųjų kūrėjų vakaro“ tikimės šįkart nereiks laukti kelerius metus, jei tik bus norinčių parodyti savo kūrybą (o jau dabar girdime, kad bus, mat keli žmogučiai jau graužias nagus nesudalyvavę) – „Kūrėjų svetainė“ pakvies ir kitąmet! Tad jei gailiesi, kad nedalyvavai – pradėk kurti jau dabar ir galbūt “Kūrėjų svetainėje” kitą rudenį išvysime Tave?!


 

Na o ką apie „Jaunųjų kūrėjų vakarą“ mano jame buvusios VVJC savanorės ir patys dalyviai???

 

Paulina, VVJC savanorė: „Vakaras praėjo puikiai! Galėjom pasiklausyti šaunios muzikos ir gražiai parašytų eilių. O grupės „Optimistai“ pasirodymas buvo nepakartojamas!!! Mano draugai, kurie buvo atėję į renginį, liko sužavėti vakaro jaukumu ir ore tvyrančiu kūrybingumu. O šiaip labai patiko pjaustyti agurkus riekutėmis sumuštiniams!! JĖ!”



jaun kur 3Evelina Mi, VVJC savanorė: „Renginyje buvo smagu matyti jaunus žmones, bendraamžius, kurie patys kuria ir nebijo savo kūrybos parodyti auditorijai. Šio renginio metu sužinojau naujų dalykų (kas yra Haiku, driftingas). Patiko grupė „Optimistai“.Renginyje žiūrovai atrodė labai linksmi, palaikė jaunuosius kūrėjus plojimais.”


Silvija, VVJC savanorė: „Patiko ruoštis renginiui, daryti dekoracijas. Jauni atlikėjai – kūrėjai atliko savo kūrybos dainas, už tai labai juos vertinu, nes ne kiekvienas gali pristatyti savo kūrybą publikai. Pirmą kartą išgirdau roko grupę grojančią gyvai, labai patiko.”


Airina ir Evelina Ma., VVJC savanorės: „Nuo pat pradžių (pasirengimo metu) nuotaika buvo puiki. Dekoracijų kabinimas sukėlė daug juoko ir linksmybių. Sužinojom, kad Vilkaviškio rajone yra daug kūrybingų žmonių, kurie nebijo parodyti savo įdomią kūrybą kitiems. Labai didelį įspūdį paliko grupė – „Optimistai“ buvo nerealūs!”


Justė K., renginio dalyvė, gitaristų būrelio narė: „Hm…Labai patiko sumuštinių gaminimo procesas, jauki aplinka, draugiški bei linksmi dalyviai, supratingi klausytojai… Visa tai sukūrė linksmą vakarą, prie kurio mintimis vėl ir vėl sugrįžti. Kartot būtinai, jei neatsiranda organizatorių šio darbo imuosi aš!!!”


Simonas¸ dalyvis, grupės „Optimistai“ narys: „Renginys super, buvo labai gerai viskas. O tortas buvo fantastiško skanumo! Ir organizatoriai labai šaunūs, visus norus išpildė, viską, ko reikėjo gavome. Ir pati renginio atmosfera buvo labai gera ir jauki”

Andželika, dalyvė: „Kol už lango nesimato sniego, nesiaučia pūgos ir mūsų širdyse neapsigyveno žiema, pasišildyti nuo žvarbaus rudens jaunimo teikiama kūrybos šiluma pakvietė regioninis renginys – „Jaunųjų kūrėjų vakaras”. Vakare visi sugužėjome į atidarytą „Kūrėjų svetainė”, kur jaukiai įsitaisę ant minkštos sofkutės kūrėjai, kalbinami renginio vedėjų  S. Venskūnaitės ir E. Budrytės, stengėsi paslėpti jaudulį. Renginio metu skambėjo savaip aranžuotos žinomų atlikėjų ir pačių kūrėjų sukurtos dainos, buvo skaitomos eilės, miniatūros – viskas buvo labai įdomu. Renginį užbaigė šauni, linksma ir energinga jaunuolių grupė iš Marijampolės – „Optimistai”. Buvo labai smagu po renginio visiems dalyviams susėsti, suvalgyti torto gabalėlį ir pasidalinti savo mintimis, šypsenomis. Namo visi išskubėjome pilni džiaugsmo, šviesos ir meilės kūrybai bei savo artimui. Labai tikiuosi, kad tokie renginiai sulauks vis didesnio dėmesio ir pasikartos dar ne kartą”.


Organizatorės labai dėkoja visiems dalyviams, žiūrovams bei renginyje plušėjusioms savanorėms