Tvarūs nuotykiai drakono saugomoje šalyje!

Print Friendly, PDF & Email
 
Prabėgo beveik mėnuo po sugrįžimo iš jaunimo mainų, kuriuose ERASMUS+ projekto „Go4Green” tvarumo temą ir jos niuansus gvildeno 28 dalyviai iš Lietuvos ir Slovėnijos. Šį kartą dalinamės įspūdžiais, kuriuos skelbė iniciatyvios jaunimo grupės „The GO” nariai:
 
𝑆𝑙𝑜𝑣𝑒̇𝑛𝑖𝑗𝑎 – anksti keliančių, garsiai kalbančių žmonių ir miegančio kalne drakono saugoma šalis!
𝐾𝑎𝑖𝑝 𝑚𝑢𝑚𝑠 𝑠𝑒𝑘𝑒̇𝑠𝑖 ?
☆ 𝑅𝑢𝑔𝑝𝑗𝑢̄𝑐̌𝑖𝑜 3 𝑑𝑖𝑒𝑛𝑎
Važiavome mašina iki Varšuvos, tada skridome lėktuvu, po to važiavome autobusu, traukiniu ir mašina… ir išgyvenome.
☆ 𝑅𝑢𝑔𝑝𝑗𝑢̄𝑐̌𝑖𝑜 4 𝑑𝑖𝑒𝑛𝑎
Susipažinome ne tik su slovėnais, bet ir pačiu Brežice miestu. Vos atvažiavę, manėme, kad bus visai negerai, tai pasirodė, ne viskas taip jau blogai
☆ 𝑅𝑢𝑔𝑝𝑗𝑢̄𝑐̌𝑖𝑜 5 𝑑𝑖𝑒𝑛𝑎
Labai jaudinomės, turėjome daug ką pasiruošti „Tautų nakčiai” ir gavosi taip, kad nustebinome slovėnus savo saldžiais užkandžiais, gira ir šokiu (kurį sugalvojome pašokti likus 5 minutėms iki renginio pradžios).
☆ 𝑅𝑢𝑔𝑝𝑗𝑢̄𝑐̌𝑖𝑜 6 𝑑𝑖𝑒𝑛𝑎
Sportavome visą dieną, stebėjome/dalyvavome tinklinio varžybose, mėgavomės oru ir ruošėmės sunkiai dienai.
☆ 𝑅𝑢𝑔𝑝𝑗𝑢̄𝑐̌𝑖𝑜 7 𝑑𝑖𝑒𝑛𝑎
Vykome į Liublianą. Apžiūrėjome miestą ir išgirdome daug legendų, įsigijome suvenyrų ir įtvirtinome komandinį darbą. Sugrįžę po kelionės paragavome argentinietiškos arbatos.
☆ 𝑅𝑢𝑔𝑝𝑗𝑢̄𝑐̌𝑖𝑜 8 𝑑𝑖𝑒𝑛𝑎
Keliavome prie Bohinio ežero. Vanduo buvo ganėtinai šaltas, todėl maudėsi tik dalis mūsų, bet turėjome progą pasimėgauti gamta ir kalnais. Na, o vėliau vis vien išsimaudėme, tik jau Bledo ežere.
☆ 𝑅𝑢𝑔𝑝𝑗𝑢̄𝑐̌𝑖𝑜 9 𝑑𝑖𝑒𝑛𝑎
Turėjome paskutines veiklas, kurių metu atsisveikinome vieni su kitais. Vakare dar turėjome progą pasivaikščiojimams po Brežicę, buvo nuostabu. Džiaugėmės atslūgusia po potvynio Savos upe.
☆ 𝑅𝑢𝑔𝑝𝑗𝑢̄𝑐̌𝑖𝑜 10 𝑑𝑖𝑒𝑛𝑎
Rytas buvo jautrus ir jausmingas. Atsisveikinome su visais ir patraukėme į traukinių stotį. Vėl važiavome mašina, tada traukiniu, paskui autobusu, tada skridome lėktuvu ir vėl iš Varšuvos važiavome į Vilkaviškį.
 
Neįkainojami prisiminimai, neužmirštamas juokas ir nekantravimas vėl susitikti!
 
Neprecenljivi spomini, nepozaben smeh in komaj čakam, da se ponovno srečamo!