Jaunimo mainai – „Labai gerai” (Jättebra)

Print Friendly, PDF & Email
 
Liepos 23-30 d. sodyboje „Selemos kiemas”, Kazlų Rūdos sav. buvo įgyvendinti Erasmus+ projekto „Jättebra” jaunimo mainai, kuriuose dalyvavo Akureiri (Islandija), Steinkjer ir Karmøy (Norvegija) bei Vilkaviškio (Lietuva) kraštą atstovaujantys jaunuoliai bei jaunimo darbuotojai.
Laikas prabėgo itin greitai, nes kiekviena diena buvo pilna įvairiausių veiklų – savęs ir kitų pažinimo žaidimų bei grupinių užsiėmimų, pėsčiųjų žygis, pažintinė išvyka į Kauną, interaktyvios veiklos nagrinėjant išankstinių nuostatų bei stereotipų temas, žygis baidarėmis, kultūrinis vakaras, jaunimo inicijuotos tradicinės visų šalių veiklos bei šokiai, dainos, žaidimai, maudynės, pašnekesiai, kūryba laisvalaikiu …
Kiekvienas buvo unikalus, galėjo būti savimi ir mokėsi priimti šalia esančius. Ir visiems pavyko! 
Atsisveikinome kupini emocijų, tačiau pozityvus ir optimistiškas nusiteikimas padeda, nes žinome, kad šie mainai Lietuvoje – tai tik pirmas žingsnis. Kitas etapas laukia Steinkjer mieste Norvegijoje 2024 m. vasario mėnesį. Ir visi jau nekantrauja! Nespėsime apsisukti, kai vėl susitiksime ir galėsime toliau nagrinėti aktualias visame pasaulyje šiandienos temas.
P.S. Nei foto, nei video medžiaga neįmanoma pasidalinti įspūdžių, patirtų emocijų ar nuotaikos.