Jaunimo mainai birželį

Print Friendly, PDF & Email

2022 metų birželį VAJC komanda grįžo iš PBA Utoya saloje Norvegijoje su idėja ir noru sudominti jaunuolius ir įgyvendinti jaunimo mainus su jaunimo organizacijomis iš Italijos ir Suomijos. Rugsėjo mėnesį visų šalių atstovai – jaunimo darbuotojai ir atstovai vėl susitiko PBA mokymuose „Keep it Real” Vilniuje, o spalį projektas „Be Healthy Together” buvo pateiktas. 

Šių metų birželio 18-25 d. 33 dalyviai susitiko Trakų rajone ir žengė pirmą žingsnį iš trijų, t. y. dalyvavo mainuose susipažindami tarpusavyje bei pradėdami nagrinėti sveikos gyvensenos, socialinių tinklų įtakos psichinei sveikatai aspektus, tyrinėdami kitų šalių kultūras, dalindamiesi patirtimis, mokydamiesi atkreipti dėmesį į asmeninius poreikius. Antras žingsnis – jaunimo mainai Suomijoje jau šią žiemą, sutelkiant dėmesį į fizinę žmogaus sveikatą ir aktyvias veiklas. Kitą vasarą tikimasi projektą tęsti ir gavus finansavimą gilintis į sveikos mitybos aspektus Italijoje.
 
Savaitė buvo ilga, tačiau tuo pat metu prabėgo itin greitai. Veiklos vyko ne tik mainams pasirinktoje sodyboje, bet ir surengtas žygis į Trakų pilį, pažintinė edukacinė išvyka į Vilnių. Kartais atrodė, kad vos yra jėgų veikti, tačiau kasdien dalyviai laisvalaikiu žaidė lauko žaidimus, šoko prie laužo – ne tik švęsdami Joninių išvakares. Kiekvienas išmoko ar sužinojo ką nors naujo ne tik apie kitus, bet ir apie save.
Atsisveikinome žinodami, jog vėl susitiksime. 
 
Šis kūrinys atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.