Vyko susitikimas su Vilkaviškio policijos komisariato bendruomenės pareigūne

Print Friendly, PDF & Email
Šių metų vasario 2 d. Jaunųjų šaulių būrelio vadovo Romualdo Ramanausko kvietimu į Vilkaviškio vaikų jaunimo centrą susitikti su mokiniais atvyko Vilkaviškio policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Vilija Grybauskienė. Susitikime dalyvavo Jaunųjų šaulių būrelio bei „Anglų kalbos žiniukų lygos (AKŽL)” mokiniai ir jų vadovai.
Pareigūnė pristatė policininko profesiją, aptarė karjeros galimybes, paminėjo, kad ateityje galima jungtis į jaunųjų policijos rėmėjų gretas, vykti į vasaros stovyklą, kur vaikų laukia įdomūs iššūkiai ir taip apsispręsti dėl profesijos pasirinkimo.
V. Grybauskienė daug kalbėjo apie patyčių prevenciją mokyklose, kaip yra sprendžiamas šis opus klausimas, rodė video įrašus su žymiais žmonėmis ir jų požiūrį į tyčiojimąsi, aiškino, kaip elgtis patekus į situaciją, kai tyčiojasi iš tavęs ar tavo draugo. Vyko diskusijos su vaikais, buvo išklausyta ir jų nuomonės.
Kalbėta apie tai, kaip netapti seksualinio išnaudojimo aukomis. Pareigūnė akcentavo, kad žmonės, iš kurių yra nuolat tyčiojamasi, dažnai patenka į prekiautojų žmonėmis pinkles. Ji priminė apie nepilnamečiams taikomą teisinę atsakomybę ir apie tai, kad reikia augti atsakingais ir dorais savo šalies piliečiais.
Susitikimą baigėme su viltimi, kad, kai tik baigsis policijos komisariato pastato renovacija- keliausim į policijos komisariatą iš arčiau „pasimatuoti” policininko profesiją.
Nuotraukų autorius Jonas Juškevičius