Dalyvavo tarptautiniuose mokymuose Slovėnijoje

Print Friendly, PDF & Email
Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro darbuotojai Antanas Vitkauskas (jaunimo darbuotojas), Rasa Venclovė (specialistė darbui su jaunimu) ir Eglė Budrytė-Vilbikė (direktoriaus pavaduotoja ugdymui, neformaliojo švietimo mokytoja) lapkričio 28 – gruodžio 9 d. dalyvavo tarptautiniuose mokymuose Slovėnijoje „Youth work essentials+“. Mokymuose dalyvavo 30 su jaunimu dirbančių ar dirbsiančių asmenų iš Slovėnijos, Vengrijos, Italijos, Ispanijos, Rumunijos, Graikijos, Kipro, Bulgarijos, Vokietijos, Indijos, Lenkijos bei Lietuvos. Susirinkusieji dalijosi savo patirtimi, gilinosi į jaunimo problemas, improvizacijų meną ir jaunimo darbuotojų psichinę sveikatą, vykdė komandinius iššūkius grupėse. VVJC komanda kartu su kitais mokymų dalyviais surengė žygį Brežice apylinkėse, taip pat į aktyvią veiklą įtraukė ir jaunimą Lietuvoje, Slovėnijoje bei Vengrijoje, vėliau surengė veiklos aptarimą Zoom programos pagalba. Kiti mokymų dalyviai kūrė menines improvizacijas, įrengė pojūčių pabėgimo kambarį, miestelio gyventojus bei svečius kvietė ekologiškai pasiruošti Kalėdoms.
Mokymuose įgiję daug naujos patirties ir užmezgę partnerystes su kitais projekto dalyviais Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro komanda įgytą praktiką pritaikys dirbdami su jaunimu Vilkaviškio rajone.
Tarptautiniai mokymai rengti Slovenijos organizacijos „Društvo Lojtra” įgyvendinant projektą pagal Erasmus+ programos jaunimo sritį.